Acasă Magazin Impunatorul Aconcagua

Impunatorul Aconcagua

-

Având o altitudine de 8.850 de metri deasupra nivelului marii, vârful Everest din Muntii Himalaya este cel mai inalt masiv muntos din lume si, prin urmare, impatimitii de adrenalina strabat sute de kilometri pentru a urca si cobori panta abrupta a acestui munte. In cealalta parte a lumii, aventurierii venereaza coastele stâncoase ale Muntelui Aconcagua din Argentina. Acesta este cel mai inalt masiv muntos din cele doua Americi, având o inaltime de peste 6.900 de metri, iar faptul ca este putin mai mic decât Everestul nu il face in nici un caz mai putin periculos. Cel putin, asa sustin expertii. Se pare ca pozitia acestui munte si mediul in care se afla creeaza conditii extrem de dure pentru alpinisti, atât din punct de vedere fizic, cât si psihologic. De exemplu, in Himalaya, vegetatia creste pâna la altitudinea de 4.800 de metri, in timp ce pe Muntele Aconcagua, la peste 3.300 m nu mai exista nici un firicel de iarba. Cu aceasta combinatie de umiditate foarte scazuta si densitate extrem de mare a aerului, Muntele Aconcagua ii da exploratorului impresia ca se afla singur intr-o lume stapânita de câmpuri de gheata si abisuri. Chiar si de la distanta, Aconcagua este impunator. Facând parte din lantul muntos al Anzilor, acest munte este atât de semet datorita faptului ca este cel mai inalt vulcan inactiv din lume, care a erupt de nenumarate ori de-a lungul mileniilor, inainte de a se „odihni“ sub pelerina de zapada.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.