10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinRomantism si stil la Monte Cristo

Romantism si stil la Monte Cristo

Desi s-a deschis de ceva vreme, mult timp am ocolit restaurantul Monte Cristo, unul dintre motive fiind probabil si faptul ca din exterior am avut impresia ca este unul din acele localuri cu „tinuta obligatorie“. Monte Cristo este insa un restaurant pe cât de elegant, pe atât de prietenos.


Tapet ca de matase, o intrare fastuoasa si o ospatarita care te intreaba de la intrare daca doresti o masa in salonul de nefumatori sau in cele de fumatori (doua la numar) – asta e atmosfera in care esti intâmpinat la restaurantul Monte Cristo. Deschis intr-o casa mare, burgheza, cu camere inalte, localul a pastrat atmosfera aristocrata de odinioara. Primul salon de fumatori este spatios, tapetat in matase de culoare bej, cu perdele inedite, dublate de draperii asortate si un parchet impecabil.


In ceea ce priveste mesele, acestea sunt pregatite pentru oaspeti – gazduiesc laolalta farfuriile, tacâmurile, servetelele, paharele de vin si o lumânare pentru un plus de stil si de romantism. Ceea ce atrage privirile inca de la intrare este insa semineul – pe care l-am gasit aprins – incadrat de o tencuiala decorativa, care da o nota de caldura localului atât la propriu, cât si la figurat. Daca ar fi sa folosesc un singur cuvânt pentru atmosfera localului as folosi un adjectiv englezesc – „classy“, adica superioara.


Meniu bogat si preparate gustoase


Meniul este bogat si contine de la aperitive, la ciorbe si diverse preparate din carne de pui, porc, vita, peste, in combinatii obisnuite, cu sunca, smântâna, cascaval, unt si ciupercute, dar si in combinatii rafinate cu migdale sau portocale. Din meniu nu lipsesc salatele – simple (de rosii, varza ori castraveti) sau in combinatii cu ton, piept de pui, smântâna, maioneza, crutoane, sunca si câte si mai câte bunatati, precum si cartofii prajiti gratinati, legumele mexicane si gratinate, dar si ciupercutele la gratar. La acestea se adauga dulciurile – papanasi, clatite, tiramisu.


Din multitudinea de produse mi-am ales, cu greu, ce-i drept, un preparat traditional românesc, tochitura ardeleneasca – un deliciu din carne de pui, de porc si cârnaciori cuibariti intr-un sos gros si aromat de rosii – servita cu mamaliguta si telemea. Companionul meu s-a orientat catre o portie de cartofi gratinati (cartofi fierti, acoperiti cu o patura de cascaval si dati nitel la cuptor) si ceafa de porc la gratar pe care am gasit-o rumenita bine pe ambele parti, dar suculenta si frageda, adica exact asa cum ii sta bine unei cefe la gratar.


Nimic de reprosat


Preturile sunt, in cazul anumitor produse, usor mai ridicate decât la celelalte restaurante craiovene, insa nu ai surpriza sa platesti pâinea separat, iar in pretul ciorbelor, de exemplu, sunt incluse si smântâna, hreanul si ardeiul. Astfel, le-as caracteriza ca fiind acceptabile. In plus, portiile mari si gustoase, atmosfera stilata si comportamentul amabil al ospatarilor fac toti banii.


In ceea ce priveste toaleta, aceasta este curata si utilata in conformitate cu standardele europene – este primul local vizitat in Craiova a carui toaleta este dotata cu „capace“ de unica folosinta pentru scaunul de la toaleta.


Cum nu am gasit nimic de reprosat, am plecat multumita de alegerea facuta si l-am trecut pe lista localurilor in care voi reveni.


Restaurant Monte Cristo


Strada Mihai Viteazul, nr.13


Calitatea preparatelor                             Gustoase


Comportamentul personalului                     Atent


Atmosfera                                           Stilata


Preturi                                              Acceptabil


Toaleta                                              Curata

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS