9.7 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinSilviu Biris, indragostit de actorie

Silviu Biris, indragostit de actorie

Visa sa devina politist, dar dupa ce a nimerit „intâmplator“ pe un platou de filmare s-a indragostit iremediabil de actorie. Silviu Biris este unul dintre actorii tineri care au reusit sa se faca repede remarcati pe scena teatrului românesc.


Pentru tinerii actori este foarte dificil sa-si faca loc pe scena teatrului românesc. Silviu Biris este insa unul dintre artistii care a reusit sa se faca repede remarcat. De fapt, acesta a decis sa urmeze o cariera in actorie dupa ce a avut ocazia sa joace in filmul „Crucea de piatra“. Experienta de pe platourile de filmare a fost revelatoare pentru Silviu, care a decis de indata sa abandoneze visul de a fi politist si sa dea la actorie.


„Am nimerit intâmplator pe mâna lui Andrei Blaier in filmul «Crucea de piatra» si la sfârsitul filmarilor am decis sa dau la Institutul de teatru si film“, a mentionat Silviu.


In prezent, tânarul este actor la Teatrul National „I.L. Caragiale“ si a reusit sa joace alaturi de actori consacrati precum: Maia Morgenstern, Mihai Fotino, Dan Puric, Mircea Albulescu.


„Coplesitor! Sa dai replica unor mari artisti este pentru mine, ca tânar actor, un mare noroc, o mare responsabilitate, dar uneori si un deserviciu pentru ca, de multe ori, vazându-te lânga ei, publicul face o comparatie aproape imposibila! Si totusi am beneficiat de multa generozitate, atât din din partea lor, cât si a spectatorilor“, a povestit Silviu despre experienta sa in lumea teatrului. Tânarul actor si-a pastrat modestia, poate si pentru ca este foarte preocupat de calitatea actului artistic in care este implicat. Silviu spune ca este un perfectionist, astfel ca isi pregateste cu minutiozitate fiecare rol, fie el principal sau secundar.


Are o agenda incarcata


In prezent, actorul este angrenat in mai multe proiecte, fiind distribuit in câteva spectacole. „Pe viitor voi putea fi vazut in: «Viata mea sexuala!», de Cornel George Popa, in regia lui Sorin Militaru, «Fii cuminte, Cristofor!», de Aurel Baranga, in regia actritei Diana Lupescu, la Teatrul «George Ciprian» din Buzau, si in «Micul Paris!», in regia Brândusei Novac, spectacol de variete, un gen in care ma regasesc din ce in ce mai mult, o piesa in care cânt, dansez si bat step!“, a afirmat Silviu.


Pe micile ecrane nu stie daca va aparea curând. In trecut a cochetat cu televiziunea si nu exclude o colaborare, atâta timp cât este vorba de un produs mediatic de calitate.


„Daca as face televiziune mi-ar placea emisiunile in direct ! Au ceva din suflul unui spectacol de teatru!“, s-a destainuit actorul.


Silviu nu spune un „nu“ categoric nici telenovelelor, dar impune câteva conditii: sa joace numai alaturi de actori profesionisti. In plus, are si câteva temeri in legatura cu acest subiect. „Vazându-i pe eroii din aceste productii nu cred ca as face fata la atâtea autografe si fani. Vreau sa merg linistit la piata si cu copiii in parc si sa nu se uite lumea la mine ca la maimuta!“, a spus actorul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS