10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinGalla Bistro - un local nou ce merita incercat

Galla Bistro – un local nou ce merita incercat

Deschis in urma cu aproximativ doua saptamâni, Galla Bistro e unul dintre cele mai noi din oras. Situat pe strada Horia, nr. 16 (lânga Wave’84), localul atrage atentia inca de la intrare printr-o atmosfera romantica creata prin zeci de lumânarele postate pe pervazuri.


Interiorul localul este stilat, cu mobilier din lemn de culoarea mahonului si tapiserii de piele neagra. Pe lânga tablourile mari, o oglinda imensa care troneaza pe unul din pereti si care creeaza impresia unui spatiu mult mai larg decât in realitate si zecile de spoturi din tavan, nu am putut sa nu remarc lampadarele si lustrele, extrem de elegante si de bun gust.


Meniu bogat si savuros


Daca va hotarâti sa mergeti la Galla, trebuie insa sa va inarmati cu multa rabdare, seara este destul de greu sa gasiti o masa. Daca reusiti totusi sa va asezati la una, veti descoperi in meniu o serie de preparate care mai de care mai apetisante. De laudat este faptul ca meniul incepe cu specialitatile casei – snitel Galla, salata Galla, la care se adauga gustari reci si calde, preparate din carne de pui, vita, porc si peste. Acestea pot fi asortate cu garnituri de cartofi, ciuperci, legume sau diverse salate.


Mâncare buna la preturi accesibile


Eu am optat pentru Pizza Tonno, o bunatate cu un blat pufos si un strat marinimos de ton si cascaval peste care bucatarul a presarat putin oregano, atâta cât sa te faca sa te bucuri de aroma sa. O alegere la fel de potrivita a fost si portia de Saganaky Creveti – cu un sos rosu, consistent, asemanator sosurilor taranesti de vara cu rosii, morcov ras si ardei gras (sau cel putin asa mi-a lasat impresia – lumina difuza nu mi-a permis sa vad foarte bine inredientele). Nu lipseau nici crevetii decorticati, in numar destul de mare, si nici verdeata. Mi-a placut gustul, mai ales in combinatie cu Bianca focaccia cu oregano, usturoi si brânza (un fel de turtita din blat de pizza, peste care tronau cele trei ingrediente).


Nota de plata, care a venit insotita de factura chiar daca era destul de târziu, nu a fost nici pe departe o surpriza – preturile sunt accesibile, cea mai scumpa pizza ajungând la 12 RON.


Si cum nu puteam sa plec fara sa vizitez baia, pot sa spun ca am gasit-o extrem de curata.


Ce nu mi-a placut la Galla? Ei bine, mâncarea a venit destul de greu – probabil datorita multimii de clienti.


Galla Bistro


Strada Horia, nr. 16 (lânga Wave’84)


Calitatea preparatelor                         Foarte buna


Comportamentul personalului                Amabil


Atmosfera                                        Calda


Preturi                                            Accesibile


Toaleta                                          Foarte curata

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII