22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinEvadare... la munte

Evadare… la munte

Vi s-a terminat concediul? Nu-i nimic, tot mai puteti evada din oras in week-end. Doua zile petrecute la munte sunt suficiente pentru a va incarca bateriile pentru o noua saptamâna de munca. 


Proiecte de predat la timp, program de lucru fix – in cursul saptamânii putini sunt cei care mai beneficiaza de timp liber pentru a se relaxa. Noroc cu zilele de la sfârsit de saptamâna, când va puteti incarca bateriile. Daca vreti insa sa va bucurati din plin de un week-end, atunci este cazul sa va faceti bagajele si sa plecati intr-o minivacanta. Agentiile de turism au o paleta diversificata de oferte pentru aceasta perioada, in functie de buzunarul fiecaruia dintre dumneavoastra. Si pentru ca nu aveti la dispozitie decât câteva zile libere, ideal ar fi sa alegeti sa va petreceti sfârsitul de saptamâna in tara. Zona montana poate fi cu adevarat tentanta in aceasta toamna, când termometrele indica inca temperaturi rezonabile.


Preturile difera atât in functie de statiunea aleasa, cât si de hotel. Daca vreti sa vizitati Bucegii (si poate chiar sa va incumetati la câteva trasee), atunci Sinaia este o locatie ideala. In plus, tarifele practicate de hotelurile si pensiunile din aceasta statiune sunt accesibile. Daca va aflati inainte de salariu puteti opta sa va cazati intr-un hotel de o stea. Aici cazarea pe noapte intr-o camera dubla costa 35 de lei. Pentru un confort sporit va trebui insa sa platiti ceva mai mult. Mai precis, la hotelurile de trei stele cazarea pentru o noapte petrecuta intr-o camera dubla va va costa 50 de lei. Ofertele care au inclus si micul dejun in tarif pornesc de la 71 de lei pe noapte de persoana, tot intr-un hotel de trei stele.


Preturi pentru toate buzunarele


Alta statiune situata intr-o zona de vis este Predealul. Cei care vor sa petreaca un sfârsit de saptamâna in aceasta locatie va trebui sa scoata din buzunar 24 de euro pentru o noapte petrecuta intr-o garsoniera la un hotel de trei stele (micul dejun este inclus in tarif). In schimb, cei care prefera luxul pot opta pentru cazarea intr-un hotel de cinci stele. De aceasta data, tariful urca pâna la 48 de euro pentru o noapte petrecuta intr-o camera dubla (micul dejun este, de asemenea, inclus in tarif).


In caz ca doriti ca hotelul sa va ofere o gama mai larga de servicii veti fi nevoiti sa platiti putin mai mult. Pentru fiecare zi petrecuta la un hotel de trei stele din Poiana Brasov va trebui sa achitati 228 de lei. Pretul include insa toate cele trei mese ale zilei, precum si un traseu de o ora cu ATV-ul sau o excursie la Castelul lui Dracula ori Peles.


Un punct turistic important este si localitatea Bran, cunoscuta mai ales datorita legendarului castel cu acelasi nume. In plus, hotelurile din aceasta zona practica tarife tentante. De exemplu, pentru o noapte petrecuta intr-un hotel de patru stele un turist trebuie sa plateasca 66 de lei, micul dejun fiind inclus in pret. Pasionatii de trasee si drumetii montane vor prefera insa Busteniul, statiune supranumita si Poarta Bucegilor, datorita pozitionarii geografice. Pentru o noapte petrecuta intr-o camera dubla la o pensiune de trei stele veti plati 43 de lei, dar va veti putea bucura de o priveliste de vis unde cu siguranta veti da uitarii toate micile necazuri cotidiene.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS