10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinDieta nu ne scapa de celulita

Dieta nu ne scapa de celulita

Celulita este marea problema din viata femeilor. Noile cercetari asupra acestui subiect arata ca pierderea in greutate poate face chiar mai rau.


Celulita sau „aspectul de coaja de portocala“, cum i se mai spune, se gaseste cu precadere pe coapse, brate si fese. Specialistii considera ca ea este cauzata de o cantitate mare de toxine in organism. Pentru a avea rezultate in combaterea celulitei, expertii recomanda persoanelor supraponderale sa faca mai multe exercitii fizice si, eventual, sa scape de câteva kilograme. De asemenea, este de preferat ca aceste persoane sa consume cât mai multa apa.


Un studiu publicat in jurnalul medical Plastic and Reconstructive Surgery a monitorizat evolutia a 29 de femei care au urmat un program de slabire. Acestea au consumat alimente cu un continut scazut de grasimi, multe lichide si au urmat un tratament medicamentos, fiind supuse si tratamentelor de chirurgie plastica.


In urma experimentului, 17 dintre paciente au inregistrat o ameliorare a starii fizice, iar restul s-au plâns de agravarea acesteia. Media de scadere in greutate a fost de 15,8 kilograme, extremele fiind de 1,2 kg si 46,3 kg.


Pacientele care au inregistrat o evolutie pozitiva sunt cele care au pierdut cele mai multe kilograme, diminuând cantitatea de grasimi din organism. Acestea au avut un index de masa corporala (BMI) crescut si mai multa celulita fata de alte femei. Pacientele carora celulita nu li s-a diminuat au inceput experimentul cu o scadere semnificativa a BMI, insa au pierdut foarte putin in greutate.


Autorii studiului au descoperit ca elasticitatea pielii are mult de suferit in urma unei pierderi in greutate si favorizeaza aparitia celulitei. Chirurgul plastic John Kitzmiller, coautor al studiului, a declarat: „Celulita nu este specifica persoanelor supraponderale, dar excesul de greutate poate agrava situatia. Am descoperit ca pierderea in greutate, in cazul persoanelor supraponderale, diminueaza sansele de aparitie a celulitei. Insa, pentru alte femei, aceasta inrautateste situatia“.


Potrivit sursei citate, autorii experimentului au concluzionat ca pierderea in greutate are „efecte variabile“ asupra celulitei. In prezent, 85 la suta dintre femei sunt afectate de aceasta.


Cum scapam de celulita


O modalitate placuta, eficienta si rapida de a scapa de celulita o reprezinta impachetarile anticelulita. Se poate face o impachetare simpla, care presupune efectuarea unui peeling corporal, apoi aplicarea unei creme de termosudatie (care provoaca o transpiratie abundenta si elimina apa retinuta in corp), infasurarea intr-un film osmotic si apoi introducerea intr-o termocuverta timp de 20 – 40 de minute, in functie de cât suporta fiecare. Dupa un astfel de tratament puteti slabi intre 300 – 700 g. La sfârsit trebuie aplicata o crema anticelulita termoreducatoare care are rolul de ardere a stratului adipos si de eliminare a celulitei.


Alta modalitate de impachetare este cea cu parargil, un amestec de argila si parafina, care in prezent este foarte populara si cautata. Se urmaresc aceiasi pasi ca la impachetarea anterioara, dar in cazul de fata in loc de crema de termosudatie se va folosi parargil. Acesta are multe beneficii: reduce stratul adipos, elimina toxinele acumulate in corp, elimina apa retinuta in corp, reda elasticitatea pielii, elimina aspectul de coaja de portocala lasând pielea neteda si moale, imbunatateste circulatia sanguina, elimina celulita. Totusi, nu trebuie sa exagerati cu statul in termocuverta deoarece vi se poate face rau, mai ales daca sunteti anemica sau tineti un regim alimentar sever. Rezultatele sunt uimitoare. Dupa o sedinta puteti slabi intre 400 – 900 g si puteti scadea pâna la 1 cm in circumferinta.


In ambele cazuri, pentru inceput trebuie efectuate cel putin zece sedinte cu o frecventa de minimum trei pe saptamâna, iar apoi pentru intretinere o sedinta la opt – zece zile este suficienta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS