23.3 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinMasajul bebelusului - relaxare si apropiere

Masajul bebelusului – relaxare si apropiere

Atingerea este cel mai important mod de comunicare cu bebelusul. Simtul tactil ii furnizeaza o multime de informatii si il ajuta sa se dezvolte mai frumos. Site-ul www.e-sana.ro va invata cum sa-i faceti masaj copilasului dumneavoastra.


Contactul cu pielea dumneavoastra (atunci când il tineti in brate) sau cu mâinile dumneavoastra (in timpul masajului) e atât de important pentru amândoi! Atingerea dumneavoastra blânda ii confera siguranta, il relaxeaza, creeaza o noua dimensiune a relatiei dumneavoastra cu copilul. Nu trebuie sa aveti un program fix pentru asta; alegeti orice interval intre doua mese: nu trebuie sa fie nici cu „burta plina“, dar nici sa-i fie foame. Mâinile dumneavoastra trebuie sa fie curate si calde.


• Incepeti cu picioarele: este o zona in care accepta usor sa fie atins, fara sa se sperie. Miscarile vor fi foarte blânde, exercitând o presiune usoara in sensul intoarcerii sângelui catre cord, pentru a imbunatati circulatia. Nu uitati degetele si talpa. Apoi, cu palmele desfacute, executati miscari circulare in jurul membrului inferior, de la degete catre coapse, ca si cum ati freca palmele una de alta sau ca si cum ati vrea sa subtiati o bucata de coca.


• Masajul abdomenului poate avea un rezultat benefic prin ameliorarea disconfortului dat de prezenta gazelor in stomac si intestine si poate imbunatati digestia. Executati miscari circulare cu palma deschisa, in sensul acelor de ceas. Masajul pieptului se poate face cu miscari care converg catre zona inimii.


• Masajul bratelor. Bebelusilor le place sa-si tina bratele aproape de corp. E posibil sa nu accepte atât de usor masarea lor. Aplicati aceleasi tehnici ca la picioare: executati o presiune usoara intre degetul mare si aratator si masati ca si cum ati vrea sa impingeti sângele de la degete catre umar; nu uitati de miscarile de rulare, circulare in jurul bratului pastrând aceeasi direcie.


• Masajul spatelui produce bebelusului o placere deosebita. Il puteti lasa pentru final. Nu trebuie sa va ingrijorati ca nu aveti o tehnica perfecta. Simpla atingere constituie o hrana emotionala pentru bebelus, la fel de importanta pentru dezvoltare ca alimentatia! Copiii „alintati“ cu masaj, cu atingeri blânde au un ritm mai bun de crestere in greutate, sunt mai echilibrati comportamental si la vârsta adulta sunt mai putin agresivi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS