19.6 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinAtentie la falsurile vândute la licitatii on line!

Atentie la falsurile vândute la licitatii on line!

Pentru a cumpara un obiect la licitatie on line nu este suficienta doar o conexiune la internet si o carte de credit. Riscul de a fi pacalit la licitatiile pe internet este destul de mare si se poate intâmpla sa va treziti ca ati cumparat un articol mai mult sau mai putin diferit de ceea ce va doreati.


Cel mai cunoscut site de licitatii on line este eBay. Acesta reprezinta de multe ori ultima solutie pentru cautatorii de editii limitate, de obiecte autentice si pentru colectionarii infocati. Aflându-se in situatia de a nu gasi pe piata un anume obiect sau pur si simplu dorindu-si sa cheltuiasca mai putini bani, multi sunt cei care se vad nevoiti sa apeleze la site-urile de licitatii on line. Nu de putine ori se intâmpla ca acestia sa fie pacaliti si sa-si dea seama ca au cumparat, spre exemplu, in loc de o geanta Gucci o „superba“ imitatie. Faptul ca lânga fotografia produsului pentru care doriti sa licitati scrie „geanta originala Gucci“ nu inseamna ca este si adevarat. De multe ori se intâmpla ca si certificatele de autenticitate care insotesc anunturile de vânzare sa fie falsificate.


Bineinteles, asta nu inseamna ca toate obiectele scoase la licitatie sunt falsuri. Lucrul cel mai important este sa reusiti sa va dati seama care sunt obiectele neoriginale inainte de a fi inchisa licitatia, pentru ca dupa acel moment nu mai exista cale de intoarcere si trebuie sa va multumiti cu o imitatie.


Pretul mare nu garanteaza autenticitatea


Pretul nu este nicidecum un criteriu dupa care sa va ghidati. Ati putea porni de la ideea ca daca pretul este mic acest lucru inseamna ca obiectul in cauza este doar o copie, si invers, daca acesta este mare, cu siguranta este vorba despre o piesa originala. Preturile nu sunt legate de valoarea obiectului, ci de durata licitatiei. Acestea cresc de fiecare data când un utilizator este dispus sa ofere mai mut.


Tinând cont de acest risc, multi se intreaba daca nu este mai bine sa recurga la alte metode de achizitionare a produselor, adresându-se vânzatorilor autorizati. Avantajul participarii la o licitatie este insa acela ca insusi clientul este cel care decide pretul pe care este dispus sa-l plateasca pentru cumpararea obiectului si, de cele mai multe ori, acesta este sub cel practicat de magazine.


Pentru a fi siguri ca nu veti fi pacalit la o astfel de licitatie, mai intâi de toate luati in considerare doar produsele care sunt in mod explicit prezentate ca fiind originale suta la suta. Aceasta este cheia pentru a porni inca de la inceput cu dreptul. Dupa aceea, este bine sa contactati persoana care vinde obiectul inainte de a se inchide licitatia si sa-i cereti in mod direct informatii despre articol, sa-l intrebati daca acesta este autentic, de unde il are sau de unde l-a cumparat, iar mai apoi sa-i cereti o fotografie. Aceasta este relevanta in multe dintre situatii. Spre exemplu, eticheta firmei Gucci este maro. In cazul in care in fotografia trimisa aceasta are culoare alba puteti fi sigur ca este un fals. Este important sa cunoasteti detalii fundamentale legate de obiectul pe care doriti sa-l achizitionati, iar acest lucru va ajuta foarte mult in identificarea falsurilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS