22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024

Bijuterii hi-tech

Gata cu argintul, aurul sau cine stie ce alte materiale sofisticate. Mai nou, americanii, mari amatori de hi-tech, se dau in vânt dupa bijuteriile realizate din piese de calculator.


La prima vedere pare incredibil. Insa daca aruncam o privire in catalog (http://www.zellestyle.com/catalog/index.htm), vom vedea ca, atunci când Liz McLean Knight spune ca a reusit sa realizeze bijuterii si accesorii de moda din componente electronice, chiar stie ce vorbeste. Obiectele create de ea nu sunt cu nimic inferioare accesoriilor ce pot fi gasite in cele mai sic magazine din Londra sau New York. Ba dimpotriva, au ceva in plus: placerea provocarii si a originalitatii. Formele sunt clasice si armonioase, iar culorile, de la argintiu la turcoaz, rosu coral, auriu sau bronz, nu sunt prea diferite de cele traditionale. Surpriza consta in aceea ca bratarile, cerceii sau colierele sunt realizate fie din transformatoare, fie din microcipuri, condensatoare si tot ceea ce imaginatia unei pasionate de electronica, de moda si de muzica a folosit pentru creatiile sale.


Liz McLean Knight – un alt fel de stilist


Liz McLean Knight este o tânara din Chicago pasionata de muzica, de computere si de arta. Absolventa a School of Art din California, tânara a inaugurat in orasul sau natal ceea ce pare a deveni o noua tendinta printre tineri: un amestec creativ intre lumea computerelor si a internetului, cea a modei si cea a cluburilor unde se danseaza si se asculta creatiile electronice ale unor DJ celebri. „Contaminarea“ poate aparea, de exemplu, prin intermediul unor evenimente precum „Softwear“, un spectacol de moda si muzica digitala, in care se reinventeaza si se desacralizeaza cele doua domenii, totul sub semnul distractiei. Ideea obiectelor hi-tech purtate ca bijuterii nu este tocmai noua, insa pâna acum producatorii incercau doar sa dea o forma atragatoare si pretioasa produselor finite. Ne putem aminti, de exemplu, de medalionul creat de Nokia, in care se transfera fotografii digitale, ce pot fi schimbate dupa bunul plac. Sau toate accesoriile „de moda“ care au legatura cu obiecte de cult precum iPod sau telefonul mobil, care mai nou „sunt imbracate“ si „ornamentate“ ca niste papusi in toata regula. Ori memoria USB portabila, care poate deveni medalion sau breloc de chei. Insa ceea ce propune Knight depaseste tot ce s-a facut pâna acum. Nu obiectul este cel care trebuie sa fie atât de frumos ca o bijuterie, ci bijuteria descopera frumusetea in obiectele si in materialele hi-tech.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS