13.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCircuitul turistic „Transilvania Medievala“

Circuitul turistic „Transilvania Medievala“

Unele dintre cele mai placute excursii sunt circuitele turistice organizate. In aceste calatorii se pot vizita foarte multe obiective turistice intr-un timp relativ scurt, sub indrumarea unui ghid.


Agentiile de turism din Craiova ofera pentru cei care nu au posibilitatea de a-si petrece un concediu adevarat la munte sau pe litoral, o excursie de cel putin patru zile in care sa viziteze cele mai frumoase orase si locatii din tara. Circuitele de acest gen atrag in special pentru faptul ca pretul lor este foarte scazut fata de alte variante de a-ti petrece timpul liber.


Unul dintre aceste circuite se numeste „Transilvania Medievala“, se desfasoara pe o perioada de trei nopti si patru zile si veti putea vizita orase si obiective turistice ca: Oradea, Alesd, Huedin, Cluj-Napoca, Turda, Aiud, Alba-Iulia, Sebes, Sibiu, Fagaras, Codlea, Brasov, Rupea, Sighisoara, Târgu Mures, Ludus. Distanta intregului traseu este de 1.100 km si va fi strabatuta cu un autocar de trei stele (49+1 locuri). Pretul unui pachet este de 390 RON de persoana, iar serviciile de care dispuneti sunt: cazare, demipensiune si transport cu autocarul.


Programul excursiei


Circuitul va incepe din localitatea Oradea si in prima zi se va urma traseul incluzând localitati ca Alesd, Huedin si Cluj-Napoca si va avea 150 km. In aceasta prima zi veti putea vizita si urmatoarele obiective turistice: Castelul Bathyanyi din Alesd, care dateaza din anul 1894, Colectia Etnografica din Huedin, care este expusa in Casa de Cultura a orasului, si Bustul lui Avram Iancu postat in parcul orasului. Apoi veti vizita Muzeul de Arta din Cluj-Napoca, unde cu siguranta veti fi incântati sa admirati colectiile de tablouri: N. Grigorescu, I. Andreescu, N. Tonitza, C. Baba si Th. Pallady, iar apoi Muzeul Etnografic al Transilvaniei, unde aveti de facut o calatorie in lumea satului.


Sighisoara, in prag de festival


In ziua a doua va avea loc plecarea din Cluj-Napoca spre alt oras important al istoriei românilor – Alba-Iulia, apoi Sebes, Sibiu, Fagaras, Codlea si spre sfârsitul zilei veti ajunge in Brasov, poate unul dintre cele mai frumoase orase din tara. Acest segment al traseului masoara 220 km. Obiective turistice incluse in traseu sunt: Obeliscul „Horea, Closca si Crisan“ ridicat in 1937 in memoria conducatorilor rascoalei de la 1784, Muzeul orasenesc din Sebes, care a fost resedinta voievozilor Transilvaniei de-a lungul timpului, si Cetatea Sebesului care dateaza din secolul al XV-lea. La Sibiu veti putea vizita Palatul Brukenthal (1781-1785) si expozitia „Arme si trofee de vânatoare“, care se afla aici de foarte multi ani si care impresioneaza prin valoarea si numarul mare al exponatelor. In Fagaras veti vizita Manastirea si Biserica Franciscanilor, care dateaza din 1737, si Cetatea Neagra – Schwartzburg, situata pe Magura Codlei si care dateaza din secolul al XIII-lea.


In ziua a treia, din Brasov veti merge la Rupea, apoi veti putea vizita unul dintre cele mai vechi orase medievale din Europa – Sighisoara, care urmeaza sa-si deschida portile tuturor iubitorilor de arta medievala de la festivalul anual care se desfasoara aici. Acest traseu va avea aproximativ 170 km, iar obiectivele turistice incluse sunt: Biserica Neagra din Brasov, impozant monument in stil gotic, prima scoala româneasca, ridicata la 1495, recladita in 1597 si etajata dupa 1761, si Muzeul memorial „Casa Muresenilor“, organizat in locuinta vestitei familii a Muresenilor, sediu al redactiei „Gazeta Transilvaniei“, primul ziar politic al românilor transilvaneni, aparut in 1838. Sighisoara este cel mai frumos oras medieval din România, cu obiectivele Cetatea Sighisoarei, casa Vlad Dracul, Turnul cu Ceas si Scara Acoperita.


In ultima zi a traseului, cea de-a patra, se va merge pe traseul Târgu Mures, Ludus, Turda, Cluj-Napoca, Huedin, Alesd, Oradea, care va avea 255 km, si va include urmatoarele obiective turistice: Palatul Culturii, cu minunata sala a oglinzilor, si Gradina Botanica din Cluj-Napoca.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS