12.8 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăEvenimentAnchetă DIICOT după ce un băiețel de 6 ani din Gorj a fost vândut pentru 8.000 de lei în Germania

Anchetă DIICOT după ce un băiețel de 6 ani din Gorj a fost vândut pentru 8.000 de lei în Germania

DIICOT a început o anchetă în Gorj, după ce un băiețel de 6 ani a fost vândut de familie pentru 8.000 de lei în Germania. Autoritățile germane au descoperit cazul și le-au alertat pe cele din România.

DGASPC Gorj a luat deja măsuri în acest caz. Frații băiatului vândut, o fată de 8 ani și un băiețel de 2 ani și 8 luni, au fost preluați de asistenți maternali.
„Situația minorului a intrat în atenția D.G.A.S.P.C Gorj urmare a adresei înaintate de Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, în luna aprilie 2024.
Imediat s-a demarat procedura conform legislației în vigoare, fiind înștințate instituțiile abilitate să verifice aspectele sesizate și să intervină conform competențelor legale (D.I.I.C.O.T).

Se va aduce minorul din Germania

Reprezentanții D.G.A.S.P.C Gorj s-au deplasat la domiciliul familiei împreună cu reprezentanții autorității locale pentru a evalua situația socio-familială. S-a constatat în urma intervenției și a discuțiilor purtate cu reprezentanții legali că minorul în cauză nu se află la domiciliu.
S-a constatat că la domiciliu mai există doi minori, minori ce au fost preluați la scurt timp de reprezentanții D.G.A.S.P.C Gorj împreună cu reprezentanții Poliției, fiindu-le instituită măsură de protecție specială-plasament în regim de urgență la asistenți maternali profesioniști.

Psiholog și asistenți sociali din cadrul D.G.A.S.P.C Gorj împreună cu domnul director general, Diaconescu Laurențiu, doamna ministru Natalia Intotero, au vizitat pe cei doi frați ai minorului la domiciiul asistenților maternali, purtând discuții cu aceștia.
Cei doi minori urmează un program de consiliere psihologică, precum și alte investigații medicale în funcție de nevoile identificate.
După clarificarea situației juridice a minorului aflat în Germania, vom interveni în preluarea acestuia și instituirea unei măsuri de protecție specială.”, a declarat Minodora Sucea, purtătorul de cuvânt al DGASPC Gorj.

Citește și: Directorul Direcției Energie din cadrul CEO, reținut

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS