13.7 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024

Scurte stiri

Topmodel la 90 de ani


Amalia Borgnino, o nonagenara din Italia, este modelul ales de Alessandro Consiglio pentru prezentarea unei rochii originale. Obisnuit sa socheze presa cu „mania“ sa de a folosi materiale neobisnuite pentru colectii, de data aceasta, stilistul a creat un taior cu pantaloni „de mireasa“ pentru doamnele trecute de prima tinerete. In opinia sa, vestimentatia comunica „universala continuitate a stilurilor“, in timp ce topmodelul nonagenar arata ca vârsta nu reprezinta o limita pentru spirit.


Croatia „va purta“ cea mai mare cravata din lume


Croatia „va purta“ in curând cea mai mare cravata din lume, o panglica rosie care se va intinde de-a lungul frontierei de 4.000 de kilometri. Dupa cum informeaza site-ul Yahoo!News, proiectul, care este intitulat „O cravata pentru Croatia“, a fost lansat de Asociatia Cravatica din Dubrovnik, din sudul Croatiei. Acesta are scopul de a promova valorile culturale si identitatea acestei tari de unde provine popularul accesoriu vestimentar. Dupa ce panglica rosie va fi derulata de-a lungul frontierei timp de 60 de zile de patru alpinisti si trei jurnalisti, acestia vor reveni la Dubrovnik pentru a face nodul giganticei cravate.


Cea mai mare parte a drumului o vor face pe jos, insa se vor deplasa si cu vaporul, cu calul, cu masina si bicicleta. In anul 2003, Asociatia Cravatica a mai realizat o cravata de 10.000 de metri patrati, pe care au infasurat-o in jurul arenei din orasul Pula, un important vestigiu din epoca romana, ce are o circumferinta de 400 de metri.


Fiecare mexican consuma anual opt kilograme de ardei iute


Fiecare mexican consuma in medie aproximativ opt kilograme de ardei iute pe an, a anuntat ministrul mexican al agriculturii. Dupa cum informeaza site-ul cyberpresse.ca, fie ca este rosu, verde sau galben, Guajillo, Puya, Jalapenos, Habanero sau Manzano, ardeiul iute nu lipseste de la masa nici unui mexican. Consumul de ardei iute in Mexic dateaza din timpul civilizatiei precolumbiene si era foarte popular la azteci. Mexicul se afla pe locul doi in lume in ceea ce priveste productia de ardei iute.


Beyonce isi adora noua silueta


Cunoscuta solista americana Beyonce a marturisit ca este incântata de cel mai recent pictorial al sau, unde a aparut fara cele noua kilograme de care a scapat in ultimele luni. Dupa cum informeaza Contactmusic.com, fosta solista a formatiei Destiny’s Child a pozat atât in lenjerie intima, cât si in tinute elegante pentru revista americana Giant. In opinia sa, pozele au iesit perfect si asta mai ales datorita faptului ca arata mai bine ca niciodata dupa ce a slabit pentru noul sau rol din filmul muzical „Dreamgirls“. In acelasi timp insa, Beyonce a recunoscut ca noua sa imagine a necesitat mult efort si ca nu ar fi reusit sa slabeasca daca nu ar fi fost rolul din acest film: „Nu as putea sa slabesc atât pentru mine, pentru ca imi place prea mult sa manânc“, a spus vedeta.


Naomi Campbell are probleme cu cardurile bancare


Manechinul Naomi Campbell a iesit recent plângând dintr-un magazin dupa ce o vânzatoare a refuzat sa o creada ca este chiar ea, informeaza site-ul Infoshowbiz.


Vedeta facea cumparaturi in magazinul Peter Jones din Londra, când vânzatoarea i-a spus ca nu o crede ca este Naomi Campbell. Tânara, de 36 de ani, cunoscuta pentru temperamentul sau impulsiv, si-a dat imediat seama ca femeia era serioasa si ca nu facea farse. Campbell a devenit obraznica si a insultat-o pe vânzatoare, dupa ce aceasta din urma nu a vrut sa ia cardul vedetei. Unul dintre purtatorii de cuvânt ai topmodelului a declarat: „Era lume multa in magazin si nu a fost o situatie prea placuta“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS