18.4 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCamera perfecta pentru copil

Camera perfecta pentru copil

Sunteti o viitoare mamica si va doriti foarte mult ca prichindelului dumneavoastra sa nu ii lipseasca nimic in clipa in care va sosi pe lume. Insa un copil are nevoie de foarte multe lucruri, ingrijirea sa presupune cheltuieli considerabile si acest aspect va ingrijoreaza putin. Unul dintre aspectele la care va gânditi este si camera celui mic – cum sa faceti sa arate cât mai bine, fara sa investiti insa foarte multi bani in decorarea sa? Exista solutii, asa ca tot ceea ce aveti de facut este sa va inspirati din sfaturile de mai jos puse la dispozitie de site-ul eva.ro.


• Primul lucru pe care trebuie sa-l aveti in gând este siguranta copilului. Tot ceea ce exista in camera lui trebuie sa il protejeze, sa il faca sa se simta bine si, mai ales, sa nu ii provoace in nici un fel rani. Astfel, inainte de a va aventura in magazine, in cautarea unor elemente de mobilier foarte noi si sofisticate, sa aveti in permanenta in gând regulile de siguranta – mobila fara colturi si muchiii ascutite, etajere sau sertare care sa nu aiba mânere care il pot rani pe cel mic sau care pot cadea peste el, daca sunt trase cu putere etc.


• Nu este nevoie sa investiti o avere in produse si obiecte de care nu se va folosi decât o perioada scurta de timp, cum ar fi premergatorul, scaunul special pentru masa etc. De ce sa nu vorbiti fie cu alte rude care au avut recent copii sau cu prietene bune, care va pot imprumuta aceste obiecte? Le veti returna in scurt timp si, daca problema financiara este una cu adevarat spinoasa pentru dumneavoastra, mai ales in acest moment, ati rezolvat si acest aspect.


• Alegeti elemente de mobilier care isi vor dovedi utilitatea si dupa ce copilul va inainta in vârsta. Mobilierul care nu este util decât atunci când cel mic este bebelus reprezinta o investitie care nu se amortizeaza in timp si poate fi chiar inutila pe o perioada mai mare de timp. Daca aveti grija sa va orientati acum spre elementele de mobilier cu posibilitati de utilizare si in viitor, va veti scuti mai târziu de foarte multa bataie de cap. Ceea ce inseamna ca nu veti face aceste cumparaturi si reamenajari ale incaperii prea des!


• Pentru camera copilului, alegeti culori care sa se asorteze cu jucariile celui mic. In acest fel, jucariile sale vor deveni obiecte decorative in sine!


• Cea mai buna modalitate de a economisi bani este sa va ocupati de decorarea si amenajarea incaperii – pe cât posibil – dumneavoastra insiva, impreuna cu partenerul de viata. Spre exemplu, varuiti in culori adecvate, puneti tapet, coaseti de mâna perdelele si paturile etc. Unul dintre costurile cele mai mari ale decorarii il reprezinta munca bruta, astfel incât veti „salva“ o mica avere daca va veti ocupa chiar dumneavoastra de aceste lucruri.


• Cumparati obiecte care vor fi utile pe intreaga perioada a copilariei prichindelului sau, cel putin, pe o durata de câtiva ani. Investiti intr-un pat bun si intr-un dulap incapator – veti vedea câte hainute se vor strânge, de-a lungul timpului…


• Daca prietenii si cunoscutii vor sa va organizeze o petrecere inainte de nasterea copilului, este o ocazie minunata sa primiti anumite lucrusoare care va vor ajuta sa va conturati mai bine in minte tema dominanta in care vreti sa decorati incaperea prichindelului. Cu siguranta veti primi numeroase accesorii, lenjerie de pat si hainute cu imprimeuri, care pot crea, in ansamblu, o tema de design interior foarte interesanta.


• Varuitul peretilor este intotdeauna o problema – nu pentru ca este foarte costisitor, pentru ca nu este asa, ci pentru ca micutii sunt pretentiosi si, o data cu vârsta, se vor plictisi de culoarea pe care o considera „imatura“ pentru preocuparile lor. Tocmai de aceea, ar fi bine sa alegeti o nuanta care sa „creasca“ o data cu cel mic. Rozul pal sau albastrul deschis sunt culori excelente pentru un bebelus, dar nu ii vor placea foarte mult timp…


• Folositi elementele de mobilier, cum ar fi sertarele, cosurile si dulapurile, pentru depozitarea hainutelor, a jucariilor sau a altor obiecte necesare unui copil.


• Extindeti spatiul de depozitare adaugând sertare suplimentare dulapurilor deja existente. Asigurati-va ca acest lucru este posibil in clipa in care cumparati mobila, pentru ca prichindelul va avea nevoie cât mai curând de un spatiu mai generos.


• In loc sa aplicati tapet pe toata suprafata peretilor – ceea ce presupune atât o cheltuiala suplimentara, cât si un efort mai mare – varuiti peretii si decorati-i cu desene interesante pe lânga ferestre sau usa sau pe tavan.


• Nu uitati ca cea mai buna sursa pentru a afla cum anume va puteti incadra mai bine intr-un buget si asa limitat o reprezinta celelalte mamici din jurul dumneavoastra, care au trecut prin ceea ce treceti dumneavoastra acum. Apelati la experienta lor, pentru ca vor fi mai mult decât fericite sa v-o impartaseasca!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS