10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinBaia, un loc in continua transformare

Baia, un loc in continua transformare

Bunul gust si eleganta unei locuinte depind aproape in totalitate de felul in care este amenajat respectivul spatiu. Stilul ambiental corespunde fiecarui individ, il identifica si defineste ca personalitate. Astfel, ideile si maniera de decorare trebuie sa duca in final la un stil unitar si distins, o combinatie perfecta intre finisaje si decoratiuni interioare.


Diversitatea amenajarilor interioare ii determina pe cei mai multi dintre români sa-si doreasca, daca nu in toata casa, macar intr-o anumita camera, sa aiba fie un mobilier deosebit, fie un ansamblu ambiental unic. De aceea, unii pun in practica ideile cele mai indraznete pe care le au si isi pot crea interioare dintre cele mai interesante. Astfel, chiar si salile de baie pot deveni spatii pe care imaginatia le poate transforma, oferindu-le pe lânga functionalitate sporita si un ambient special.


Ambientarea bailor necesita realizarea unui echilibru intre estetic, functional, util si decorativ. Unde este cazul, pot fi „operate“ modificari constructive care vizeaza crearea unui spatiu amplu, degajat, fluid si foarte luminos care poate oferi posibilitatea unei miscari libere. Potrivit designerilor, se poarta nuantele pastelate. Culorile calde dau senzatia ca accesoriile decorative si spatiile sunt mai apropiate decât in realitate. Prin urmare, pentru marirea spatiului se poate recomanda folosirea culorilor reci care dau extensie de dimensiune sau a stilului retro, cu nuanta de vechi (produse patinate), precum si combinatii crom cu auriu. De asemenea, sunt moderne combinatiile de culori originale, placajele ceramice decupate, iar accentele decorative ale incaperii pot fi „potrivite“ stilului si personalitatii fiecaruia.


Armonia de culori naturale


Setul de obiecte sanitare poate fi alcatuit dintr-o singura culoare care se va armoniza perfect cu restul ambientului din baie (culoarea peretilor, a pardoselii, a cazii de baie), dar si cu elementele suplimentare care pot exista intr-o baie (prosop, halat, alte elemente decorative). Alt „jucator“ important pentru aceasta zona a locuintei sunt placile de ceramica si pardoseala a caror gama de culori poate varia de la nuante calde, telurice de bej, gri, verde, la nuante puternice de albastru, roz, negru, cu texturi line ce pot aminti de dunele de nisip sau marmura ori liniile moderne, geometrice. In atmosfera pe care o pot crea aceste combinatii se regasesc personalitatea si starea sufleteasca a fiecaruia in armonie cu culorile naturale. De asemenea, la moda sunt si nuantele tari, greu de obtinut, precum rosu coral, verde smarald, albastru indigo, cu aspect lucios, culori trendy ca roz, mov, fistic, bej, cacao cu lapte, galben in culori uni, lucioase sau mate, cu texturi simple sau reliefate, si cele elegante precum alb, crem, bej, maro furnir cu aspect mat satinat sau lucios transparent.


Material realizat in colaborare cu revista Casa si biroul

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS