19.5 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinPRAJITURA CU CREMA DE BRÂNZA

PRAJITURA CU CREMA DE BRÂNZA

INGREDIENTE:


Aluatul


– 300 g faina;


– un ou;


– 200 g smântâna;


– doua linguri mari cu untura;


– praf de copt;


– zeama de lamâie.


Crema


– 1 kg brânza de vaci;


– un plic zahar vanilinat;


– scortisoara;


– stafide;


– 100 g zahar;


– doua oua.


MOD DE PREPARARE:


Pentru aluat, se amesteca faina, smântâna, grasimea, oul si praful de copt stins cu zeama de lamâie. Se face un aluat fraged. Se lasa la temperatura camerei. Pasta de brânza se prepara amestecând brânza cu ouale, vanilia, scortisoara, stafidele si zaharul. Se unge o tava cu margarina si se tapeteaza cu faina. Se imparte aluatul in doua si se intinde in tava prima parte. Se pune pasta de brânza si se aranjeaza sa acopere toata tava, dupa care se asaza a doua parte din aluat. Se lasa in cuptorul incins timp de 30 de minute. Când este gata, se presara deasupra zahar pudra. Se poate adauga si nuca de cocos.


Pofta buna!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS