18.1 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024

Scurte stiri

Memorialul „Florin Berceanu“. Participare selecta


Pentru a „dezmorti“ putin atmosfera dupa Sarbatorile de iarna si pentru a elimina macar câteva grame din surplus, Asociatia Judeteana de Fotbal Dolj a hotarât sa dea curs unei noi actiuni de fotbal in sala. Este vorba despre o noua editie a Memorialului „Florin Berceanu“, regretatul fotbalist al Chimiei Craiova, plecat prematur dintre cei dragi. Competitia, care va avea loc in perioada 3-8 ianuarie 2006, in Sala Sporturilor din Valea Vlaicii, va alinia la start 12 combatante de marca. „Va fi ceva inedit pentru toata lumea, o competitie de mare amploare. Vor veni numai echipe cunoscute, unele chiar din Spania. Mai multe nu vreau sa spun, pentru a nu strica surpriza“, a afirmat Nicu Neagoe, presedintele AJF Dolj. (A.V.)


Petre Grigoras a semnat cu Otelul Galati


Fostul tehnician al Farului Constanta, Petre Grigoras, a semnat un contract pe doi ani si jumatate cu Otelul Galati, având ca obiectiv, pentru acest sezon, salvarea echipei de la retrogradare. Grigoras va fi ajutat de antrenorul secund Marian Dinu. „Sunt convins ca ne vom salva de la retrogradare. Sper ca patronul formatie FC Brasov, Ioan Neculaie, sa inteleaga ca nu puteam refuza o oferta din Divizia A. Cu cei de la Brasov am avut doar o intelegere verbala“, a afirmat Petre Grigoras, care ar fi trebuit sa antreneze gruparea de sub Tâmpa, dupa ce la inceputul lunii decembrie ajunsese la un acord cu oficialii echipei din seria I a Diviziei B. (M.A.)


Bogdan Lobont, tot mai aproape de Benfica


Portarul nationalei, Bogdan Lobont, este tot mai aproape de a parasi gruparea olandeza Ajax Amsterdam, la care evolueaza din anul 2000, cu exceptia unei jumatati de sezon (returul 2001/2002), când a aparat buturile lui Dinamo. Presa portugheza insista in privinta sosirii lui Lobont la formatia Benfica Lisabona, incepând din 2006. Cotidianul Record scrie ca „in luna ianuarie este iminent transferul la Benfica a atacantului brazilian Gustavo Manduca, de la Maritimo Funchal, si cel al portarului Bogdan Lobont, de la Ajax Amsterdam“. Gruparea lusitana se mai intereseaza insa si de portarul brazilian Marcelo Moretto de Souza, de la Vitoria Setubal, in total la echipa urmând sa fie adusi patru noi jucatori: un portar, un mijlocas si doi atacanti. In ultima perioada, internationalul român a fost folosit foarte putin de antrenorul Danny Blind, fiind considerat al treilea portar din lotul „lancierilor“, dupa olandezul Maarten Stekelenburg si sud-africanul Hans Vonk. Benfica Lisabona este pregatita de olandezul Ronald Koeman, tehnician care-l cunoaste foarte bine pe Lobont de când antrena pe Ajax, in acea vreme românul fiind titular intre buturile formatiei olandeze. (M.A.)


Premii pentru handbalistii CSS Petrosani


Luând exemplul autoritatilor de la Bucuresti, care au premiat echipa de handbal a României, reprezentantii PD din Petrosani au premiat echipa Scolii Sportive pentru rezultatele de peste an. Fetele au primit mingii de handbal profesionale, de cea mai buna calitate, pentru competitiile viitoare. „La Scoala Sportiva vin elevi din toate orasele si de la toate scolile din Petrosani. Am dat 12 mingi de competitie, pentru a incuraja acest sport si la noi, cu atât mai mult cu cât acest sport are o traditie in Valea Jiului. De aici au plecat multe fete care mai târziu au facut parte din echipe mari de handbal si credem ca performantele acestui club nu se vor opri aici“, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, presedintele PD Petrosani. (D.M.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU