17.2 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinPicatura de cunoastere

Picatura de cunoastere

Cu câtiva ani in urma, Ziua Nationala a României era sarbatorita pe 10 mai.


Ziua Nationala a Americii, 4 iulie, a fost declarata zi nationala, pentru ca pe aceasta data, in anul 1776, a fost adoptata „Declaratia de independenta“ redactata de Thomas Jefferson; aceasta declaratie proclama independenta celor 13 colonii americane; acestea nu mai depindeau de Anglia.


14 iulie a fost declarata Ziua Nationala a Frantei, deoarece atunci a fost cucerita inchisoarea Bastillia, unde erau dusi cei care erau considerati un pericol. Acea zi, in 1789, a insemnat rasturnarea monarhiei absolute (populatia statului francez era nemultumita de guvernarea absoluta a regelui – care conducea tara dupa bunul sau plac).


Mila engleza are 1.609,3 m, iar cea austriaca 7.585,9 m.


In anul 1928, in comuna Remetea-Timisana, cu 1.450 de suflete românesti, nu s-a inregistrat nici o nastere.


Intr-un sat din Ungaria a fost o nunta care a durat sapte zile si sapte nopti; au participat 550 de nuntasi, le-au cântat 80 de lautari, s-au mâncat: 20 de porci, opt vitei, patru vaci, 400 de gaini, 200 de gâste, câteva sute de kilograme de prajituri si s-a golit o pivnita de lenti si bauturi.


Se spune ca Strâmtoarea Gibraltar, care face legatura intre Oceanul Atlantic si Marea Mediterana, a fost inchisa cândva; ea a fost distrusa acum cinci milioane de ani de un val sau de un potop.


In Mexic sunt 300 de specii de insecte comestibile, care contin elemente nutritive.


Vechiul nume al Irlandei era „Erin“.


Compania „Salvatorii de Comori“ a descoperit, in 1985, argint in valoare de 100 de milioane de dolari, pierdut cu 400 de ani in urma, o data cu vasul spaniol „Nuestra Senora de la Acocha“, naufragiat in apropiere de Key West.


Blana vidrelor este alcatuita din 90.000 de fire de par pe centimetru patrat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS