26.7 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinTom Cruise a urmat cursuri de scientologie

Tom Cruise a urmat cursuri de scientologie

Actorul Tom Cruise a urmat un curs de formare intensiva in scientologie, pe o proprietate retrasa din desertul din sudul Californiei, la sfârsitul anilor ’80 si inceputul anilor ’90, informeaza publicatia Los Angeles Times, citând actuali si fosti scientologi.


Pe aceasta proprietate de 200 de hectare, situata la est de Los Angeles, Tom Cruise a dispus de un consilier personal care l-a indrumat in formarea sa.


„Am trait acolo opt ani. Nimeni n-a mai rezistat atât de mult timp, in afara de Tom Cruise si Nicole Kidman“, a explicat Bruce Hines, care a parasit Biserica Scientologica dupa 30 de ani.


Sejurul lui Tom Cruise in desert dura câteva saptamâni si venea cu masina sau cu elicopterul, potrivit fostilor scientologi care afirma ca l-au vazut acolo. Statea intr-un bungalou si avea la dispozitia sa 24 de ore din 24 mai multe persoane care se ocupau de sarcini zilnice, cum ar fi pregatirea mesei sau spalarea rufelor.


Maureen Bolstad, o fosta adepta a scientologiei, afirma ca a trait 17 ani pe acea proprietate si ca 20 de persoane au muncit zi si noapte, timp de 15 ani, ca sa semene un câmp cu flori pus apoi la dispozitia lui Cruise si a lui Kidman.


Actorul a urmat mai târziu cursuri de scientologie in centre de formare mai cunoscute ale organizatiei de la Hollywood sau Clearwater, insa a petrecut majoritatea timpului in centrul californian.


Fondata in 1954 de Ron Hubbard, decedat in 1986, Biserica Scientologica invata, in special, ca „eliberarea spirituala de problemele existentiale poate fi obtinuta prin intermediul intâlnirilor individuale in cursul carora raspunsurile membrilor sunt analizate de un aparat asemanator unui detector de minciuni“.


Considerata de multi ca fiind o secta, Biserica Scientologica a atras numeroase staruri americane, printre care John Travolta sau Kirstie Alley.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS