30.1 C
Craiova
miercuri, 12 iunie, 2024
Știri de ultima orăMagazin„Nopti de vara“ cu Vank

„Nopti de vara“ cu Vank

Dupa ce a ales sa se retraga intr-un con de umbra pentru o perioada, trupa Vank revine in atentia fanilor cu un nou videoclip „Nopti de vara“, iar din primavara anului viitor va scoate pe piata un nou album.


„Nu vrem sa fim mereu in centrul atentiei. Din respect pentru fani nu aparem in presa decât atunci când avem ceva important de anuntat“, a explicat Cornel indelungata absenta a trupei de pe piata muzicala. Vank nu a avut niciodata intentia de a se retrage si, ca dovada, de vineri, pe posturile de muzica românesti ruleaza un nou videoclip la piesa „Nopti de vara“. Membrii trupei atentioneaza ca nu trebuie sa ne lasam indusi in eroare de titlul piesei, care nu este decât o metafora, iar versurile nu au, de fapt, nimic de-a face cu sezonul estival.


Ocupati pâna la Revelion


„Povestea clipului i-a apartinut regizorului, Radu, cu care am colaborat pentru prima data“, a precizat Cornel. Desi fanii nu au avut ocazia sa-i vada toamna aceasta concertând in Cetatea Baniei, trupa Vank a fost foarte solicitata in alte parti ale tarii. Si pentru ca au agenda plina cu concerte pâna dupa sarbatorile de iarna, baietii vor incepe lucrul la noul album de anul viitor. „Avem cam câte doua-trei concerte pe saptamâna. Pentru seara de Revelion stim deja ca vom cânta la Deva si Petrosani“, a afirmat solistul trupei, Cornel.


Noul material discografic preconizat sa apara pe piata in primavara anului 2005 va cuprinde opt-noua piese. In privinta stilului muzical, Vank a dezvaluit ca va fi putin mai dur, asemanator cu rock-ul pe care il promovau când s-au lansat. Muzica si textul melodiilor vor apartine formatiei.


Practica autocenzura


„Nu credem in proiectele underground. Ce rost are sa faci muzica, daca nimeni nu te asculta? Când compunem, ne gândim si la cei care ne cumpara produsul, de aceea trebuie uneori sa ne autocenzuram, sa ajungem la un compromis intre ceea ce ne place noua si ceea ce asteapta publicul de la noi“, au spus cei trei cântareti.


In ceea ce priveste industria muzicala româneasca, membrii trupei Vank sunt foarte dezamagiti ca se pune mai mult pret pe imagine decât pe textul melodiilor. „Muzica româneasca este ca un fast-food pe lânga un restaurant de lux. Toti baietii si fetele care arata cât de cât bine cred ca pot sa faca muzica. Trist este ca sunt promovati si mai au si succes“, a afirmat indignat Cornel.


Bineinteles ca exista si formatii românesti care au reusit sa dobândeasca aprecierea celor de la Vank: Directia 5, Bere Gratis, Holograf, Parazitii sunt doar câtiva dintre acestia.


Desi nu intentioneaza sa realizeze un featuring cu nici unul dintre colegii lor de breasla, Cornel compune muzica si pentru alti artisti. „In timpul liber compun muzica pentru diverse reclame si pentru alti colegi. De curând, i-am facut o piesa (muzica si text) Alexandrei Ungureanu si acum tocmai ce am primit o oferta de la un cântaret foarte in voga. Nu vreau sa spun cine este pentru ca aceasta colaborare va fi o surpriza pentru multi“, a precizat solistul. Membrii trupei Vank au tinut sa transmita „Sarbatori fericite!“ cititorilor GdS.


Stofa de actor


Niciunul dintre cei trei membri ai formatiei nu ar spune „nu“ unei cariere de actor (atâta timp cât nu este vorba despre o telenovela). Cornel s-a prezentat chiar la un casting pentru un serial, dar… nu a fost acceptat. „Am participat din curiozitate sa vad daca m-as descurca, dar se pare ca nu am stofa de actor“, a spus acesta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS