30.6 C
Craiova
luni, 10 iunie, 2024
Știri de ultima orăMagazinMarea Britanie - atractie pentru iubitorii de frumos

Marea Britanie – atractie pentru iubitorii de frumos

Marea Britanie este una dintre tarile cele mai bogate in ceea ce priveste numarul obiectivelor turistice culturale, oferindu-le iubitorilor de arta posibilitatea de a admira câteva dintre cele mai importante colectii de artefacte din lume.


Dupa cum informeaza site-ul Yahoo!News, agentiile de turism din Londra au realizat recent un sondaj pentru a stabili cele mai des vizitate muzee si galerii britanice, facând un clasament util pentru turistii straini.


„British Museum“: Aceasta cladire gazduieste una dintre cele mai importante colectii de arta si obiecte din antichitate, la nivel mondial, acoperind o perioada aproape doua milioane de ani din istoria umanitatii. „British Museum“ a fost construit in 1753, la Londra, cu scopul de a promova intelegerea culturii universale prin arta, istorie naturala si stiinta.


Castelul Edinburgh: Acest castel domina de aproape 1.000 de ani orasul Edinburgh, fiind inclus recent in Patrimoniul Mondial Cultural. El intruchipeaza intreaga istorie a natiunii britanice, cu suisuri si coborâsuri, oferind vizitatorilor posibilitatea de a admira celebrul „Mons Meg“ – tunul care a inclinat balanta in asediul Castelului Norham, in secolul al XV-lea – precum si Onorurile Scotiei – bijuteriile coroanei regale scotiene, inclusiv faimoasa „Piatra a Destinului“.


Galeriile „Tate Britain“: Reprezinta „leaganul“ Premiului Turner, unul dintre cele mai prestigioase din lumea artei europene. Totodata, cladirea impunatoare din Londra gazduieste cele mai multe colectii de arta britanica, datând din perioada monarhilor din familia Tudor.


Galeriile „National Por-trait“: Infiintata in 1856, aceasta cladire gazduieste in prezent cea mai completa colectie de portrete din lume. Vizitatorii pot admira lucrari ale unor artisti de renume, de la Hans Holbein, care a realizat celebrul portret al regelui Henry al VIII-lea, pâna la Cornel Lucas, faimos pentru fotografiile starurilor de la Hollywood.


Catedrala York Minster: Având o vechime de peste o mie de ani, York Minster este cea mai mare catedrala gotica din nordul Europei. Ea ascunde multe secrete fascinante ale istoriei Angliei. Cladirea prezinta o arhitectura medievala deosebita, gazduind câteva dintre cele mai importante colectii de vitralii din lume.


Muzeul „Victoria si Albert“: Acest muzeu din Londra include o colectie fabuloasa de arta internationala, cu artefacte datând de acum 3.000 de ani. Gama obiectelor expuse este variata, de la ceramica din Asia antica pâna la pantofii realizati de Vivienne Westwood si purtati de Naomi Campbell.


Galeriile „Tate Modern“: Ofera vizitatorilor posibilitatea de a admira o colectie vasta de arta moderna, gazduind atât expozitii temporare, cât si permanente. Cladirea insasi reprezinta o imbinare remarcabila intre traditional si modern, aducând o transformare vechii statii „Battersea Power“.


Muzeul de Istorie a Naturii: A fost inaugurat in 1881. Cladirea se afla aproape de centrul Londrei, fiind dedicata promovarii celor mai noi descoperiri in domeniul biologiei si stiintelor naturale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS