9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazin„Tatuaj“ cosmetic pentru craiovence

„Tatuaj“ cosmetic pentru craiovence

Este imposibil ca macar intr-o dimineata sa nu fi observat ca machiajul aplicat in graba se incapatâna sa ramâna pe fata: creionul de contur al buzelor se intindea, buzele erau colorate inegal, rimelul curgea la cea mai mica lacrimare, fardul se strângea la mijlocul pleoapei…


Pentru a evita aceste neplaceri, dar si multe altele (urmele lasate de ruj pe pahare, rimelul care curge la sauna, fardurile care va dau bataie de cap la piscina, la fitness, la plaja, vara, iarna, la lucru, la petreceri, ziua sau noaptea) exista acum machiajul semipermanent. Unul dintre saloanele de infrumusetare din Craiova care realizeaza un astfel de machiaj este salonul Iris.


„Machiajul semipermanent, sau tatuajul cosmetic, este o metoda de colorare a pielii cu pigmenti, realizata in straturile superioare ale acesteia (fara a atinge straturile vascularizate). Un astfel de tatuaj «tine» pâna la doi ani, dupa care se elimina de la sine. Noi il realizam numai persoanelor peste 18 ani, care stiu cu siguranta ca isi doresc asa ceva si nu este doar un moft de moment. Nu este foarte dureros, dar durerea difera in functie de zona (la buze si pe pleoapa superioara a ochilor este mai mare, in timp ce la sprâncene abia daca este sesizabila).


Este vorba, in principiu, de aceeasi metoda ca la orice tatuaj, numai ca difera zonele si produsele folosite“, a explicat Laura Zamfir, cosmeticiana la salonul Iris.


„Produsele folosite pot fi atât chimice (pentru ca „tatuajul“ sa dureze mai mult), cât si vegetale. Intreaga operatiune se realizeaza pe parcursul a trei sedinte si nu este recomandat celor care se tem si de o banala injectie“, a adaugat Laura Zamfir.


Machiajul semipermanent se realizeaza, in principal, pentru redefinirea sau redesenarea fir cu fir a sprâncenelor, conturarea pleoapelor (superioara si inferioara), intensificarea formei genelor, conturarea si colorarea buzelor, dar si pentru camuflarea cicatricelor, reconstructii post-operatorii sau dupa accidente, pentru repigmentari sau puncte de frumusete (alunite).


In ceea ce priveste buzele, un „tatuaj“ cosmetic poate influenta forma, marimea si culoarea, poate ascunde iregularitatile, le poate mari sau micsora (mai mult printr-o iluzie optica, pentru ca nu este vorba de nici un fel de implant). Trebuie sa stiti ca dupa un machiaj semipermanent aplicat buzelor folosirea rujurilor se face ca inainte, cu beneficiul ca „daca vi s-a luat rujul dupa ce ati servit masa, acest lucru nu o sa fie sesizabil“, a explicat Laura Zamfir.


Machiajul semipermanent


Este ideal pentru femeile care:


– au tenul sensibil sau sunt alergice la machiaje;


– nu au timp sau nu au rabdare sa se machieze;


– vor sa scape de grija permanenta a machiajului;


– isi doresc sa arate bine tot timpul zilei, chiar si dimineata devreme;


– isi doresc un tatuaj, dar nu pentru toata viata;


– poarta ochelari;


– au nevoie de reconstructii, redefiniri sau camuflari post-operatorii de cicatrice, in urma accidentelor, operatiilor, arsurilor, bolilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS