12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinStilul militar - marca sezonului toamna-iarna

Stilul militar – marca sezonului toamna-iarna

Secolele nu i-au stirbit fascinatia, nici macar pacifistii si cei care se opun globalizarii. Uniforma ramâne un punct de referinta pentru creatorii de moda, mai ales când vine vorba despre colectiile dedicate reprezentantelor sexului frumos.


Nici iarna acestui an nu face exceptie. Epoletii, snururile, insignele si centurile sunt accesoriile de baza ale acestui sezon, nu doar pentru paltoane si pardesie, ci si pentru camasi, taioare si bluze. Este preferat stilul sobru, croielile cu un aspect ferm si materialele simple asortate. Negrul este culoarea de baza, combinat cu gri, albastru-marin, verde „militar“ sau maro „mimetic“. Combinatia alb-negru ramâne si in acest sezon in atentia creatorilor de moda, care acum se concentreaza insa si pe materiale calduroase, in rafinatele nuante ale padurii.


Bijuteriile trec in plan secundar, singurele podoabe prezente fiind sub forma de nasturi si catarame, rozete perlate si, ocazional, trese. Mesajele-cheie sunt „putere“ si „control“, insa pardesiele si paltoanele gasesc deseori un compromis feminin in bordurile din blana. Snururile impletite impodobesc deseori bluze si taioare de seara in culori aprinse sau din tesaturi pretioase, precum damascul sau matasea, iar noile versiuni ale impletiturilor, din piele, pentru gecile lungi sau scurte, sau din metal pentru hainutele scurte si candide devin un accesoriu obligatoriu pentru acest sezon.


Ţinutele de zi ne aduc in atentie „femeile pilot“ cu pantaloni largi sau in taior si pantaloni drepti. Fusta larga, un pic sub genunchi, riguroasa si gri, aminteste un pic de „Armata Salvarii“, insa totul se schimba in combinatie cu accesorii curajoase sau geci minuscule, subtiri si tineresti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS