17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinImaginea „Anna Karenina“ cucereste moda europeana

Imaginea „Anna Karenina“ cucereste moda europeana

Influente dinspre Europa de Est par a domina moda acestui sezon toamna-iarna. Privirea se intoarce spre Balcani, spre stepa, spre peisajele care formeaza cadrul pentru pelicula „Doctor Jivago“. Aici a luat nastere stilul „tarina“, cautat si omagiat pe toate podiumurile de moda, care propune mantii folk, caciuli calduroase, fulare de lâna de inspiratie câmpeneasca… Un amestec de materiale si culori care pare sa fi cucerit definitiv articolele vestimentare, dar si cizmele, bijuteriile si gentile.


Alura imperiala e sustinuta de ornamente pretioase si de blana, mai ales astrahan. Pentru ca look-ul „a la Anna Karenina“ sa fie complet, nu trebuie sa lipseasca cizmele lungi de blana, in combinatie cu genti si curele de inspiratie nomada. „Pasiunea rusa“ si influentele militare, o alta tendinta a acestui sezon, par sa se contamineze reciproc, punctul de intânire fiind uniforme de cazaci si husari, de la care au fost preluate galoanele, snururile impletite, linia austera si profilurile elegante, care confera un aer misterios. Mai „fierbinte“ este, in schimb, sarmul rustic creat de detaliile folk care preiau motive traditionale, de la aurul icoanelor la adoratii trandafiri, imprimate, readuse la viata, care atrag mereu atentia.


Cald si feminin, stilul inspirat din epoca tarilor se poate exprima in zeci de feluri, toate elegante, cum reiese din cea mai recenta prezentare a lui Just Cavalli, in care celebrul stilist aduce un omagiu modei din estul Europei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS