3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Scurte stiri

Sase candidati pentru sefia PD Gorj


Presedintia Partidului Democrat, filiala Gorj, este vânata de sase candidati, dintre care cinci s-au inscris deja in cursa, iar al saselea si-a anuntat intentia. Toti cei sase se considera favoriti in aceasta cursa care va avea insa un singur câstigator.


Cei cinci candidati care si-au depus deja candidatura sunt Gheorghe Catana – medic, Daniel Gorgota – om de afaceri, Liviu Andrei – inspector scolar general, Gheorghe Novac – directorul Directiei Silvice, Nicolae Cilibiu – seful de cabinet al prefectului Bejat.


Nicolae Cilibiu, care este si purtator de cuvânt al Aliantei D.A., a spus ca la nivelul organizatiei s-a hotarât sa nu se mai primeasca alte candidaturi incepând de vineri, 18 noiembrie, chiar daca, potrivit statutului, candidatii se pot inscrie cu trei zile inainte de alegerile programate pe 4 decembrie.


Cei care formeaza actuala conducere a PD Gorj ar fi vrut in acest fel sa scape de al saselea candidat, secretarul de stat Ionel Mantog. Acesta a declarat vineri pentru prima data oficial ca se va inscrie in cursa in termenul legal: „Voi intra in cursa, dar imi voi depune candidatura in termenul statutar, nu când li se pare unora normal“. (R.S.)


Legea minoritatilor a provocat scandal


Iuliu Winkler, ministru delegat pentru comert si presedinte al organizatiei judetene a UDMR Hunedoara, a catalogat drept „o dezamagire“ respingerea Legii minoritatilor in Senat.


„A provocat in Senat atmosfera anilor ’90. Aceasta lege nu este in programul UDMR, ci in programul de guvernare, si reprezinta o piatra de incercare“, a declarat Winkler. In opinia liderului UDMR, Legea minoritatilor, aflata acum in dezbatere la Camera Deputatilor, este folositoare atât pentru maghiari, cât si pentru români, si reprezinta un pas inainte pentru România.


In ceea ce priveste posibilitatea declansarii alegerilor anticipate, presedintele UDMR Hunedoara sustine ca uniunea maghiarilor, din punct de vedere politic, nu este adepta anticipatelor, insa membrii sai sunt pregatiti si nu au nici un fel de probleme in cazul in care vor fi totusi alegeri. (D.M.)


PNG, filiala Gorj, ofera gratuit asistenta juridica


Partidul Noua Generatie (PNG), filiala Gorj, ofera gratuit asistenta juridica tuturor târgujienilor implicati in litigii legate de Legea proprietatii. Secretarul executiv al PNG Gorj, Gheorghe Maracine, a declarat ca specialistii partidului ii vor ajuta pe cetateni sa câstige procesele cu Primaria Târgu Jiu. „O sa-i sprijinim pe toti care au litigii la Legea nr. 10. Asistenta juridica va fi gratuita. Consideram ca este o eroare ca in instanta sa fie citata primaria si nu primarul. De asemenea, când se acorda daune, cel care plateste trebuie sa fie tot primarul si nu institutia din banii contribuabililor“, a precizat Maracine. (E.M.)


Presedinti noi


Doua partide din Gorj si-au ales la sfârsitul saptamânii trecute structurile de conducere. Partidul Popular Crestin Democrat (PPCD) are un nou lider in persoana vicepresedintelui CJ Gorj, Gheorghe Grivei, iar Organizatia Municipala Târgu Jiu a Partidului Conservator este condusa de Gheorghe Iliescu, actualul director al SC Inchidere si Conservare Mine SA. Daca in ceea ce il priveste pe Gheorghe Grivei, delegatii chemati sa voteze s-au prezentat in proportie de 90%, conservatorii din cadrul filialei municipale au incercat sa apeleze la prieteni, pentru a crea senzatia unei participari numeroase. Atât la conferinta Municipala a Partidului Conservator, cât si la Conferinta Judeteana a PPCD a existat un singur candidat care a reusit sa obtina un numar suficient de mare de voturi care sa il propulseze pe scaunul de lider. (E.M.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS