22.8 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăMagazinTratament facial pentru vreme rece

Tratament facial pentru vreme rece

Sezonul rece nu trebuie sa va ia prin surprindere in ceea ce priveste ingrijirea tenului. De aceea, un tratament oxigenant-hidratant facial v-ar prinde foarte bine. Saptamâna aceasta, am apelat la Laura Zamfir, cosmeticiana la Salonul Iris, pentru a explica tehnica acestui tip de tratament.


Primul lucru pe care femeile trebuie sa il stie este ca un astfel de tratament oxigenant-hidratant difera de la salon la salon, in functie de produsele folosite, dar si daca este executat la profesionisti sau de fiecare acasa. Având in vedere temperaturile scazute de afara, tenul trebuie mai bine protejat. Putem realiza acest lucru efectuând un tratament cosmetic intr-un salon specializat. Tratamentul are in principal rolul de a curata si de a lasa pielea sa se aeriseasca, iar apoi, de a hidrata tenul.


Prima operatiune a acestui tratament, indiferent daca este executat acasa sau la un salon de cosmetica, este demachierea tenului. „Tenul ar trebui sa fie demachiat de cel putin doua ori pe zi, dimineata si seara. In plus, machiajul nu trebuie sa stea mai mult de opt ore pe fata pentru ca, indiferent cât de bune sunt produsele folosite, sunt chimicale, iar pentru ca stau prea mult pe fata fac rau tenului“, este de parere Laura Zamfir, cosmeticiana la Salonul Iris.


Dupa demachiere, urmeaza tonifierea si aplicarea unei lotiuni incrustante, care ajuta urmatoarea actiune, aceea de aplicare a unui produs special pentru peeling (care se executa dupa aburirea fetei). Produsul pentru peeling se lasa sa actioneze asupra tenului câteva minute, dupa care este indepartat cu apa din abundenta. In functie de salonul cosmetic la care apelati, trebuie sa stiti ca etapele sunt diferite, in functie de tactica si de produsele folosite de specialist. Spre exemplu, sunt produse folosite in cadrul unui tratament facial care nu se folosesc sub aburi.


Dupa peeling, urmeaza o operatiune mai putin placuta, dupa cum spun clientele care au grija de fata lor, indepartarea punctelor negre care se localizeaza mai ales pe nas sau pe barbie. Pentru doamnele sau domnisoarele care executa aceasta operatiune acasa, este important de stiut ca scoaterea punctelor negre trebuie executata o data pe luna. „Cu cât glanda sebacee este «excitata» mai mult, cu atât secretia va fi mai abundenta“, considera cosmeticina Laura Zamfir. Asadar, nu dati dovada de exces de zel indepartându-va punctele negre de pe fata prea des.


Masajul facial – o data pe saptamâna


Masajul facial este una dintre acele operatiuni optionale ale tratamentului oxigenant-hidratant. Dupa cum spune Laura Zamfir, el se executa in functie de tenul si de vârsta clientei.


„Un masaj lent este mai indicat decât unul viguros, mai ales pentru persoanele cu un ten mai sensibil sau cuperozic“, ne sfatuieste cosmeticiana salonului Iris. Masca aplicata se alege tot in functie de tenul clientei si este operatiunea care precede ultima etapa a tratamentului facial, aceea de aplicare a unui ser oxigenant si a unei creme hidratante.


Aplicarea de crema hidratanta este un lucru esential pentru ingrijirea tenului in anotimpul rece, indiferent daca apelati sau nu la serviciile unui specialist. La fel si peeling-ul, pe care Laura Zamfir va recomanda sa-l faceti si acasa, cel putin o data pe saptamâna, ca si masajul si aplicarea unei masti, daca nu vreti, nu va permiteti sau nu aveti timp sa mergeti, cel putin o data pe luna, la un salon de cosmetica.


La salonul Iris tratamentele sunt pentru toate vârstele si bugetele. Exista atât tratamente cosmetice pentru adolescenti si studenti, cât si tratamente faciale pentru doamnele mai cu dare de mâna. Un tratament cosmetic costa intre 20 si 45 de lei noi. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS