20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinSe poarta naturalul studiat

Se poarta naturalul studiat

Ce vor fetele? Daca intrebarea se refera la podoaba capilara, atunci coaforul Sorin Popescu poate lamuri misterul: „O tunsoare care sa se aranjeze usor“.


Sa-ti alegi o culoare potrivita si o tunsoare adecvata poate da adevarate batai de cap femeilor. Situatia poate deveni frustranta, mai ales când observati ca dupa prima spalare parul dumneavoastra nu mai sta deloc asa cum vi l-a aranjat stilistul. Ce puteti face pentru a evita astfel de situatii destul de neplacute? In primul rând, trebuie sa comunicati foarte bine cu persoana care se ocupa de parul dumneavoastra.


„Femeile care merg la un salon trebuie sa inteleaga ca o tunsoare se realizeaza in functie de mai multi factori: calitatea si grosimea firului de par, forma capului si a fetei, densitatea si felul in care creste parul. Cel mai important lucru de stiut este ca succesul oricarei coafuri de invidiat este un par sanatos, adecvat ingrijit“, a precizat Sorin Popescu, coafor la un salon craiovean. Din acest punct de vedere, Sorin tine sa le „certe putin “ pe craiovence ca nu investesc bani in produse de calitate destinate podoabei capilare si nici nu apeleaza la sfatul unui profesionist când isi ingrijesc podoaba capilara: „Cheltuiesc mai mult când vin la noi sa le reparam parul distrus“.


Un par sanatos se recunoaste dupa trei semne distincte:


– are luciu


– nu este tocat sau despicat la vârfuri


– nu este deshidratat


De-a lungul timpului s-au lasat pe mâna lui Sorin fotomodele, femei de afaceri, doamne cu functii importante in urbea craioveana, ale caror nume, din motive de confidentialitate, coaforul nu a vrut sa le divulge si toate, indiferent de statutul social sau virsta, au aceleasi cerinte.


„Majoritatea nu stiu ce vor, când intra in salon. Cele mai multe spun ca vor o schimbare care sa le avantajeze, dar atât“, a precizat Sorin. Acesta a fost si cazul Cristinei, o craioveanca de 30 de ani, care l-a lasat pe Sorin sa decida cum sa o tunda, neavând decât o singura doleanta. „Sa fie o tunsoare care sa nu ceara mult de la mine“, a spus tânara. De aceea, inainte de realizarea tunsurii, coaforul poarta o discutie cu clienta, in urma careia se ajunge la un compromis intre ceea ce doreste femeia si ceea ce se poate face.


Tendinta toamna-iarna


„O tunsoare trebuie sa aiba miscare“, a dezvaluit Sorin. Se poarta un aspect cât mai natural, sa nu para ca parul ar fi aranjat (aceasta nu inseamna ca nu trebuie sa va mai ingrijiti si doar sa dati de doua ori cu pieptenele prin par, dimpotriva, uneori pentru asa-numitele aspecte „ciufulite“ veti fi nevoite sa petreceti ceva timp in fata oglinzii). Vizita intr-un salon de coafura este necesara pentru toate persoanele care isi respecta podoaba capilara.


Cum detectam un salon de incredere


Pe piata craioveana au aparut o multime de saloane de infrumusetare, dar, din pacate, nu toate sunt atât de profesioniste precum se doresc. Iata câteva indicii de care trebuie sa tineti cont când alegeti salonul care sa se ocupe de frumusetea dumneavoastra:


-mai intâi aruncati o privire in interior sa observati câta importanta se acorda curateniei


-intrebati daca este necesar sa faceti o programare sau puteti veni oricând (daca este un salon de succes, atunci va trebui sa faceti o programare pentru ca au tot timpul foarte multe cliente)


-ar fi indicat sa aflati si parerea unei persoane care a beneficiat de serviciile acelui salon


-nu uitati, inainte de a va lasa pe mâinile unui necunoscut, sa discutati cu persoana respectiva, sa va asigurati ca v-ati facut inteleasa ce doriti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS