19.3 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinTehnica machiajului de iarna

Tehnica machiajului de iarna

Cei mai buni specialisti in domeniul machiajului au demonstrat, de-a lungul anilor, ca acesta nu se rezuma doar la o schimbare radicala de „look“, cum era considerat in anii ’80, ci este o adevarata arta, in care femeile folosesc produsele cosmetice potrivite fiecarui sezon, pentru ingrijirea si infrumusetarea tenului, a ochilor si a buzelor.


In spatele oricarei vedete, pe care o admiram zilnic in revistele de specialitate, se afla o ântreaga armata de stilisti si artisti make-up, care se ocupa in permanenta de imaginea clientelor lor, dupa cum informeaza site-ul Iloveindia.com. Ei stiu cel mai bine ce produse trebuie folosite pentru fiecare etapa, astfel incât sa obtina un machiaj cât mai natural, potrivit pentru fiecare anotimp ân parte. Insa un astfel de machiaj nu este imposibil de obtinut si acasa, daca urmam cu atentie câtiva pasi importanti.


O data cu venirea iernii, temperaturile foarte scazute si, mai ales, diferentele mari de temperatura intre interiorul locuintelor si mediul exterior, cresc sensibilitatea tenului fiecarei femei. Astfel, trebuie sa folosim un machiaj special, bazat, in general, pe produse emoliente.


Tenul are nevoie de creme hidratante


Totodata, fiind influentate de apropierea sarbatorilor de iarna, ne dorim sa fim cât mai stralucitoare, fiind in ton cu magia alba a zapezii. Chiar daca in acest sezon nu mai trebuie sa folosim toate acele creme si fonduri de ten pentru protectia impotriva soarelui, nu trebuie sa ne bucuram prea mult: de aceasta data, tenul nostru are nevoie de creme hidratante, in special cele de noapte, calmante si emoliente, precum si de un fond de ten cu o textura cremoasa, care sa protejeze pielea de frig, ger sau viscol. Specialistii ne recomanda sa evitam fondurile de ten foarte fluide sau hidratante, pentru ca, la temperaturi scazute, acestea pot ingheta chiar pe ten.


Machiajul ochilor


In ceea ce priveste machiajul pleoapelor, putem folosi atât nuantele reci, de albastru, bleu, sau roz stralucitor, cât si pe cele de cafeniu sau ciocolatiu. Acestea vor inlocui, treptat, nuantele de verde si auriu ale toamnei. Daca purtam ochelari, trebuie sa alegem un fard de pleoape in nuante mai pronuntate, pentru a fi cât mai usor vizibil din spatele lentilelor.


Mascara folosita este recomandat sa fie de tip waterproof, deoarece aceasta se comporta foarte bine la condens.


Rujurile recomandate sunt, in general, cele de tip gloss, cu un grad cât mai mare de hidratare. Daca vara optam, in special, pentru gloss-ul incolor, in sezonul rece este bine sa apelam la tonuri de roz sau rosu aprins, care sa evidentieze buzele.


Uneori, putem folosi si un ruj mat, ân combinatie cu un fard de ploape lucios, obtinând, astfel, o imagine mai voluptoasa.


Dupa ce am pus in aplicare toate aceste etape, ajungem la concluzia ca machiajul de iarna nu trebuie sa fie, in mod obligatoriu, rece sau strident, ci, pur si simplu, trebuie sa asigure o hidratare cât mai buna a tenului, ajutându-l sa reziste la temperaturile scazute.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS