19.5 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinMagazinele din Craiova - in pas cu moda internationala

Magazinele din Craiova – in pas cu moda internationala

Temperaturile de afara dau semne ca toamna a trecut si iarna cu dintii ei „de fier“ se apropie rapid. Magazinele din Banie par sa nu reuseasca sa tina ritmul cu schimbarile bruste ale vremii, dar oltencele au destule solutii pentru a-si pregati din timp garderoba pentru iarna 2005. Mofturoase ca vremea de afara, tendintele in materie de design vestimentar pastreaza totusi o linie clasica in ceea ce priveste croiala, dar culorile-vedete in acest sezon se schimba. De la o vara roz-bleu-alb, se face trecerea spre culorile pe care designerii internationali le-au ales sa coloreze tinutele acestui sezon. Astfel, la moda pentru toamna-iarna 2005 sunt violetul inchis, rosul, ocrul, indigoul, argintiul, negrul si albul. Din cromatica sezonului sunt deci eliminate culorile pastelate care vor reveni in forta la primavara.


Pe lânga a fi trendy, tinutele vestimentare din acest sezon trebuie sa asigure si confortul termic al corpului; la acest lucru s-au gândit probabil si designerii când au „reinventat“ blana, cea mai puternica „revenire“ a sezonului, si hainele tricotate care pe lânga faptul ca sunt la moda, sunt extrem de calduroase si comode, chiar si pentru siluetele mai putin suple.


Blana, atât cea artificiala, cât si cea naturala, a fost folosita de majoritatea creatorilor de moda in colectiile lor pentru sezonul actual: Roberto Cavalli, Gucci, Marc Jacobs, Calvin Klein, Balenciaga, Dolce&Gabanna, Prada, Lanvin. Din New York si Milano pâna in Paris si Londra designerii internationali au oferit blanii forme noi, culori indraznete si linii deosebite – fie ca este vorba de o haina de blana, de o jacheta, un guler, o capa, sau doar de câteva aplicatii fine care scot tinuta din anonimat. Blana apare si la incaltaminte, rafturile magazinelor craiovene fiind pline cu cizme sau ghetute cu blanita colorata. Trebuie insa sa tineti cont de un singur lucru: desi blana este la moda, a fi imbracata de sus pâna jos in blana nu mai este la moda. Asadar, o singura piesa din blana este suficienta.


In magazinele din Banie, doamnele vor gasi ca deux-piece-urile (cu fusta si jacheta sau pantalon si jacheta) se gasesc intr-o paleta larga de culori, cu preturi care variaza intre 1.500.000 de lei si 2.000.000 de lei. O haina de blana ajunge la patru milioane de lei, culoarea fiind, si in acest caz, lasata la alegerea dumneavoastra. Pentru tinere, pantalonii si jachetele din reiat si jeans sunt in continuare la moda, culorile fiind variate, de la bej la bleu clasic. Astfel, un costum de reiat Madoc Jeans costa in jur de 3.400.000 de lei (doua milioane jacheta si 1.400.000 pantalonul), iar o pereche de jeansi Levis pot fi achizitionati in schimbul a doua milioane de lei. Puloverele, de la rosu (culoare la moda in acest sezon), la turcoaz, negru si roz (culorile pastelate nu au disparut complet de pe rafturile magazinelor) au preturi care variaza intre 300.000 si 600.000 de lei, in functie de model si de firma. Vedeta in vestimentatia de sezon este si bolero-ul, pentru doamne, disponibil ântr-o paleta larga de culori, pe care il puteti achizitiona cu 500.000 de lei.


Pardesiele sunt din nou la moda, lungimea lor este cea care s-a modificat. Se poarta cele pâna la genunchi sau pâna la jumatatea gambei, in culori diverse, cu imprimeuri care amintesc de anii ’80. Pretul unui astfel de pardesiu, in functie de material, acril, poliester lâna sau piele variaza intre doua si cinci milioane de lei.


Ca de obicei, magazinele care se respecta din Banie urmeaza tendintele vestimentare internationale. Astfel, nu trebuie decât sa dati o raita, dar cu portofelul burdusit de lei, vechi sau noi, pentru a va pregati garderoba pentru sezonul toamna (cât a mai ramas din ea) – iarna 2005.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS