11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinAccesoriile - reginele modei toamna-iarna

Accesoriile – reginele modei toamna-iarna

Considerate de multi un adevarat fetis fara de care nu pot trai, accesoriile s-au intors din nou sub lumina reflectoarelor, in adevaratul sens al cuvântului. Broderiile delicate impodobesc tinutele clasice, colierele de inspiratie oriental-folclorica dau o nota speciala tinutei, in timp ce brosele semi-pretioase prinse la reverul unei geci firave si ponosite, de preferat in tonurile pamântului, cum ar fi maro, rosu-aramiul sau portocaliul inchis, confera o nota de eleganta greu de egalat.


Accesoriile din trecut acum se trezesc la viata, esarfe de mult uitate in fundul sifonierului acum sânt in pas cu ultimele tendinte ale modei. Acest sezon va fi amintit pentru moliciunea materialelor, lâna si mohairul fiind reginele acestui sezon. Principala caracteristica a acestui sezon este de departe marea varietate de culori si mai ales de materiale, mixate in moduri unice si inovatoare, care se imbina perfect cu tendintele modei de sezon. Negrul, griul si maroul ocupa si ele locul lor ân tendintele sezonului rece. Femeia isi redescopera propria feminitate in bijuteriile si accesoriile sale. Combinatiile bine alese confera unicitate oricarei vestimentatii, chiar si celei mai clasice. „Ne vom imbraca in accesorii. Este suficienta o brosa un pic retro, in stilul anilor ’50, pentru a readuce la viata o geaca mai veche sau pentru a conferi unicitate unei perechi de blugi.


Daca punem mai multe brose la buzunare, este suficient un colier cu perle mari albe rasucit de mai multe ori, purtat in combinatie cu o bijuterie de inspiratie oriental-folclorica. Si sa nu uitam cureaua realizata cu lanturi, perle pe piele, catarame si strasuri pe curele din piele. Gentile sunt mici capodopere de artizanat, realizate din cele mai diverse materiale, ce pot fi purtate cu un taior serios pe care ne jucam sa il facem mai extravagant cu o gentuta din plastic si pietre dure, sau saluri si esarfe impodobite cu paiete si pampoane“, a explicat Barbara Marty, specialist in stil si grafica. In opinia lui Marty, „accesoriile vorbesc de noi si ne stimuleaza creativitatea. Gratie acestor obiecte mici, putem crea noi combinatii, fara sa riscam. Sunt convinsa ca vor fi din ce ân ce mai folositoare si vor deveni o sursa de inspiratie si pentru tinutele clasice. Iarna viitoare vom avea perle, pietre dure, catarame (chiar si gigantice), metale invechite, strasuri mari, brose de toate dimensiunile in stil hollywoodian, panglici, catifea si piele de reptila. Ţesaturile vor fi folosite si pentru realizarea bijuteriilor pentru a readuce la viata metalele si a da o nota de originalitate produsului. Pampoane si cupe din matase sau coral, totul un mixaj de stiluri si materiale“.


Colierul lung – piesa de rezistenta in acest sezon


Designerii francezi de la Meli Melo pastreaza de exemplu materialele folosite preponderent vara, cum ar fi sideful, lemnul si plasticul, dar adauga un plus de caldura si de aspect iernatic prin aplicatii din lâna si blanita, pastrând insa elementele clasice si mereu in voga: metalul, perlele si pietrele. Piesa de baza ramâne si in acest sezon colierul lung, clasic si pretabil la o varietate mare de tinute, de la cea sport la una eleganta, de seara.


Bratarile se remarca prin bogatia data de prezenta mai multor rânduri de margele si pandative atârnate si, cum era si de preconizat, cerceii la moda ân acest sezon sânt mari, foarte bogati in ornamente metalice si cu margele de dimensiuni si culori diferite, capabili sa confere oricarei tinute o nota de extravaganta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS