13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocal(VIDEO) Vâlcea: Conductă de gaz, avariată în urma unui accident. Pericol de explozie

(VIDEO) Vâlcea: Conductă de gaz, avariată în urma unui accident. Pericol de explozie

-

În urma unui accident rutier, o conductă de alimentare cu gaz metan a fost avariată, iar pompierii de la ISU Vâlcea au decis să evacueze două gospodării din zonă. Asta pentru că exista riscul unei explozii puternice. Incidentul s-a petrecut azi, în jurul orei 13.40, în municipiul Râmnicu Vâlcea, pe strada Știrbei Vodă.

„În urma producerii coliziunii, au rezultat emanaţii de gaz metan, existând riscul producerii unei explozii. Pentru a înlătura posibilitatea producerii de victime, pompierii sosiți la fața locului au evacuat patru persoane existente în două gospodarii după care au întrerupt circulația rutieră și au restricționat accesul persoanelor neautorizare în perimetrul de risc.

La fața locului, au acționat două echipaje cu autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj CBRN care a monitorizat concentrația gazului emanat, până la înlăturarea pericolului producerii unei explozii“, potrivit ISU Vâlcea.

De asemenea, a fost anunțată și o echipă a furnizorului de gaz, emisia fiind întreruptă de echipa specializată. Din măsurătorile efectuate, a rezultat faptul că valorile inregistrate de echipajul CBRN nu au depășit limita inferioară de explozie.

În acest moment, avaria a fost remediată, iar persoanele evacuate se întorc în gospodării. De asemenea, circulația rutieră a fost reluată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Șapte percheziții DNA la Complexul Energetic Oltenia

DNA efectuează joi șapte percheziții la Complexul Energetic Oltenia...

ȘTIRI GdS