21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalVâlcea: Controale pentru protejarea pădurii

Vâlcea: Controale pentru protejarea pădurii

Polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Lăpușata au depistat două transporturi ilegale de material lemnos, pe raza comunelor Roești și Lădești.

Polițiștii din cadrul Secției 8 Rurală Lăpușata au depistat pe Drumul Județean 676, pe raza comunei Roești, un tânăr, de 28 de ani, din municipiul Râmnicu Vâlcea, care transporta cu un tractor 5,18 metri cubi de material lemnos.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că, avizul de însoțire prezentat de tânărul în cauză, fusese întocmit pentru alt transport de material lemnos, de alte esențe.

Polițiștii l-au sancționat pe tânăr cu amendă, în cuantum de 3.000 de lei și au dispus confiscarea materialului lemnos, în valoare de aproximativ 1.000 de lei, în conformitate cu prevederile Legii 171/2010, privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.

De asemenea, în cursul zilei de ieri, 18 noiembrie, polițiștii au depistat un bărbat, de 44 de ani, din comuna Lădești, în timp ce transporta, cu un atelaj hipo, peste un metru cub de material lemnos, fără a deține aviz de însoțire.

Bărbatul a fost sancționat contravențional, iar materialul lemnos, în valoare de aproximativ 200 de lei, a fost confiscat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS