17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalComandă nouă la Inspectoratul de Jandarmi Județean Olt

Comandă nouă la Inspectoratul de Jandarmi Județean Olt

La sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt a avut loc, astăzi, activitatea de preluare a comenzii unității de către colonel Botan Emanuel-Theodor, numit în funcție ca urmare a promovării concursului organizat de Inspectoratul General al Jandarmeriei Române.

Drapelul de luptă a fost înmânat în cadrul unei ceremonii militare inspectorului șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt, colonel Botan Emanuel-Theodor de către inspectorul general al Jandarmeriei Române, colonel Mastan Alin, în prezența reprezentanților instituțiilor publice locale.

Colonelul Botan Emanuel-Theodor este absolvent al Liceului Militar „Constantin Brâncoveanu“ al Ministerului de Interne Ploiești în anul 1996 și al Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza“ București, Facultatea de Drept, profilul Științe Juridice, promoția 2000, dată de la care a îndeplinit funcția de comandant de subunitate în cadrul Inspectoratul de Jandarmi Județean Olt.

A parcurs succesiv toate treptele ierarhiei militare, iar începând cu data de 20.10.2021 a atins cea mai înaltă treaptă, la nivel de inspectorat județean – funcția de inspector șef. Funcția de inspector șef a rămas vacantă din luna aprilie în urma trecerii în rezervă cu drept de pensie a domnului colonel Dorel Drejoi-Tudor, iar interimatul a fost asigurat de colonel Boată Marin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS