17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOlt: Acțiune de verificare a respectării măsurilor anti-COVID

Olt: Acțiune de verificare a respectării măsurilor anti-COVID

Polițiștii olteni au desfăşurat, ieri, timp de 6 ore, o acțiune în municipiile Slatina și Caracal, sub coordonarea Instituției Prefectului, împreună cu reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt, ai Poliției Locale Slatina, precum și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi JudețeanOlt, pentru verificarea respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă.

Oamenii legii au acționat în mediul urban, în cele două municipii din județ, unde rata de infectare cu virusul Covid-19 este mai ridicată, precum și în comunele limitrofe celor două localități.

În cadrul acțiunii, a fost verificat portul măștii de protecție în toate spațiile publice închise sau deschise. De asemenea, a fost verificată legalitatea efectuării transportului de marfă și persoane.

In cele șase ore, au legitimate și verificate  aproape 300 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor impuse și au fost controlate aproximativ 50 de mijloace de transport persoane.

În urma neregulilor constatate,  au fost aplicate 91 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 4.000 de lei.

Sănătatea și siguranța întregii comunități sunt prioritatea tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că vor fi desfășurate și în perioada următoare activităţi de verificare și instruire cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a preveni răspândirea virusului SARS-COV-2  și pentru a proteja cetăţenii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS