6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentOlt: Agent economic, amendat cu 35.000 de lei

Olt: Agent economic, amendat cu 35.000 de lei

La data de 31 mai 2020, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Olt, au organizat o acțiune comună în vederea prevenirii și combaterii faptelor ilicite specifice situației epidemiologice, determinată de răspândirea virusului COVID-19, precum și pentru combaterea evaziunii fiscale.

Astfel, în urma verificărilor efectuate polițiștii au identificat un agent economic, care comercializa produse de patiserie fără a elibera bonuri fiscale, încălcând astfel prevederile ORDONANŢEI DE URGENŢĂ Nr. 28 din 1999 Republicată, privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale. Vorbim despre două puncte de lucru administrate de același agent economic.

Polițiștii i-au aplicat două sanctiuni contravenționale în valoare totala de 4.250 de lei, iar ca măsură complementară au confiscat suma de 1.022 de lei.

Totodată, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Olt au constatat faptul că același agent economic nu a respectat măsurile specifice instituite în contextul stării de alertă, în vederea prevenirii răspândirii virusului COVID-19.

În fapt, personalul nu purta echipament de protecție, nu a fost efectuat instructajul privind măsurile impuse în vederea prevenirii răspândirii virusului COVID-19, iar operațiunile de curățenie și dezinfecție nu au fost efectuate corespunzător.

Pentru încălcarea prevederilor HOTĂRÂRII nr. 857 din 2011 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele din domeniul sănătății publice, agentul economic a fost sancționat cu amendă în valoarea de 30.000 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS