16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalOlt: 213 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurii de restricționare a circulației

Olt: 213 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurii de restricționare a circulației

Prefectura Olt a anunţat că în ultimele 48 de ore, aproximativ 400 de polițiști, jandarmi, polițiști locali și militari, au efectuat controale și verificări. Oamenii legii au fost angrenați în activități de fluidizare a traficului rutier și însoțire a unor autoturisme spre centrele de carantină. Ei au asigurat şi paza locațiilor de carantinare.

Astfel, au fost efectuate peste 1300 de verificări privind modul în care persoanele respectă măsura izolării/carantinării instituționalizate, respectiv măsura privind restricționarea circulației pe perioada stării de urgență.

În urma activităților de verificare desfășurate, în intervalul de referință, au fost aplicate 213 sancțiuni contravenționale persoanelor care nu au respectat măsura privind restricționarea circulației, în valoare totală de 315.000 lei.

Au fost efectuate peste 100 de verificări la societăți comerciale și persoane fizice autorizate privind respectarea interdicțiilor instituite pe durata stării de urgență. Nu au fost aplicate sancțiuni în acest domeniu.

„Reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informații din surse oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, ci o linie telefonică alocată strict pentru informarea populației cu privire la COVID-19”, a transmis prefectul de olt, Florin Homorean.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS