10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOlt: Patru specialişti, trimişi la specializare pentru folosirea unui PCR

Olt: Patru specialişti, trimişi la specializare pentru folosirea unui PCR

Prefectul județului Olt, Florin Constantin Homorean, a convocat, de urgență, conducerile Direcției de Sănătate Publică Olt și Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Olt. El a dispus demersurile pentru punerea în funcțiune a aparatului PCR din dotarea laboratorului DSVSA Olt. O astfel de măsură este absolut necesară atât pentru creșterea capacității de testare cât și pentru identificarea cat mai rapidă a persoanelor infectate de virusul Covid-19.

În acest sens, prefectul județului Olt, a luat toate măsurile necesare pentru a putea fi pus în folosință echipamentul PCR, într-un timp cât mai scurt. Astfel, în urma identificării necesităților de testare cu acest echipament, am solicitat instruirea specifică în testarea Covid-19 a patru specialiști din cadrul Direcției de Sănătate Publică Olt și Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Olt, instruire care va fi efectuată în cadrul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară ”Cantacuzino”.

„Asigurăm cetățenii că vom depune toate eforturile și vom fi prezenți în orice moment, cu toată responsabilitatea, pentru că, sănătatea cetățenilor este o prioritate pentru noi”, a spus prefectul de Olt.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS