22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOlt: Peste 2000 de persoane sunt izolate la domiciliu

Olt: Peste 2000 de persoane sunt izolate la domiciliu

Prefectura Olt a transmis actualizarea situației epidemiologice pentru astăzi, ora 14.00, conform datelor DSP Olt.

Număr total de persoane aflate în monitorizarea DSP Olt, de la începutul perioadei de supraveghere: 2746 persoane

  • Număr persoane izolate la domiciliu: 2012
  • Număr persoane ieșite din autoizolare: 734
  • Număr persoane carantinate: 77

Persoanele izolate la domiciliu sunt clinic sănătoase și nu prezintă simptomatologie specifică afectării de către virusul COVID-19.

Structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne, prin patrule mixte sau independente, execută zilnic misiuni de ordine publică pentru respectarea tuturor normelor legale instituite pe perioada stării de urgență, fiind prezenți în stradă peste 600 de polițiști și jandarmi.

Oamenii legii au aplicat 122 de sancțiuni contravenționale persoanelor care nu au respectat măsura privind restricționarea circulației, a căror valoare totală este de 141.300 lei.

În urma activității desfășurate, în ultimele 24 ore (25 martie, în intervalul orar 00.00-24.00), au fost verificate peste 1100 de persoane, privind modul în care acestea respectă măsura izolării la domiciliu. 

O altă persoană care nu a fost găsită la domiciliu, căreia i se instituise măsura de izolare, a fost plasată în carantină forțată, sub paza, pentru alte 14 zile, în conformitate cu art. 7, alin. 1 din Ordonanța Militara nr. 2/2020. Suplimentar, aceasta a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 5.000 lei.

Deasemenea, au fost efectuate 84 de verificări la societățile comerciale și persoane fizice autorizate.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Olt au depistat un agent economic care comercializa 125 kilograme de făină, la prețul de 2 lei/kilogram, preț mai mare față de cel practicat anterior declanșării situației epidemiologice actuale, fără a deține documente de proveniență.

Acesta a fost sancționat contravențional cu 5.000 lei amendă, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS