9.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltÎn Olt sunt izolate la domiciliu 1000 de persoane

În Olt sunt izolate la domiciliu 1000 de persoane

Prefectura Olt a transmis actualizarea situației epidemiologice din județ, pentru astăzi, ora 10.00.

Numărul total de persoane aflate în monitorizarea DSP Olt, de la începutul perioadei de supraveghere, se ridică la 1800 persoane.

  • Număr persoane izolate la domiciliu: 1000
  • Număr persoane ieșite din autoizolare: 723
  • Număr persoane carantinate: 77

Începând de astăzi, în intervalul orar 22,00-06,00, deplasările în interes profesional se vor efectua pe baza legitimației de serviciu însoțită de adeverința eliberată de angajator sau declarația pe proprie răspundere.

Pentru deplasările în interes personal, acestea se vor efectua numai pe baza declarației pe proprie răspundere completată în prealabil.

Pe site-ul Instituției Prefectului se găseşte modelul adeverinței eliberate de angajator și modelul declarației pe proprie răspundere. Declarația pe proprie răspundere poate fi completată integral olograf (”de mână”), cu preluarea tuturor elementelor prevăzute în modelul declarației pus la dispoziție.

Declarația pe propria răspundere completată se va afla în posesia persoanei care efectuează deplasarea, împreuna cu documentul de identitate, și va fi pusă la dispoziția reprezentanților Poliției Române, ai Jandarmeriei sau ai Poliției Locale la momentul legitimării.

Reprezentanții Poliției Române, ai Jandarmerie sau ai Poliției Locale pot efectua fotografierea documentelor (declarație pe propria răspundere și act de identitate) la momentul legitimării persoane

Toți cetățenii trebuie să respecte măsurile adoptate, să se informeze doar din surse oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS