11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOlt: Copilul de 4 ani al femeii gravide aflată în arest preventiv, în grija unui asistent maternal profesionist

Olt: Copilul de 4 ani al femeii gravide aflată în arest preventiv, în grija unui asistent maternal profesionist

Copilul în vârstă de patru ani al femeii gravide arestată preventiv pentru omor a fost preluat de angajaţii de la Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Olt şi acum se află în grija unui asistent maternal profesionist, potrivit purtătorului de cuvânt al instituţiei, Ioana Ciobanu, citat de Agerpres.

Aceasta a precizat că DGASPC Olt evaluează cazul pentru a stabili cea mai bună măsură în interesul copilului şi a luat legătura şi cu reprezentanţii primăriei localităţii unde domiciliază tatăl biologic al minorului.

Măsură în regim de urgenţă

„A fost luată o măsură de protecţie în regim de urgenţă pentru copil. Am fost anunţaţi de către reprezentanţii primăriei că nicio altă persoană din familia extinsă nu şi-a exprimat dorinţa de a oferi sprijin copilului. DGASPC Olt a trimis doi psihologi şi fetiţa a fost preluată în regim de urgenţă şi se află în grija unui asistent maternal profesionist. Evaluăm cazul pentru a stabili o măsură cât mai bună în interesul superior al copilului. Am luat legătura şi cu reprezentanţii primăriei de la domiciliul tatălui biologic pentru a lua cea mai bună măsură şi în urma evaluării cazului vom stabili măsura de protecţie”, a spus Ioana Ciobanu.

L-a lovit cu cuţitul în gât

Mama minorei este cercetată, în stare de arest preventiv, pentru omor. Femeia, gravidă, l-ar fi lovit de două ori cu un cuţit de bucătărie, în zona claviculei, pe concubinul ei în vârstă de 33 de ani, din Vulpeni. Bărbatul a murit marţi, în timp ce era transportat la spital, iar femeia a fost reţinută marţi seara, după ce a fost audiată de procurori de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt. Miercuri, magistraţi de la Tribunalul Olt au dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a femeii. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS