16.5 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalCaricatura pictată, noua provocare lansată de artistul Cătălin Mihalache

Caricatura pictată, noua provocare lansată de artistul Cătălin Mihalache

Cătălin Mihalache, un cunoscut artist plastic din județul Olt, a venit în fața privitorilor cu o nouă provocare.

Caricatura l-a făcut cunoscut cu mult înainte de participarea la „Românii au talent“, iar talentul i-a fost recunoscut și șlefuit de Ștefan Popa Popas. De atunci, artistul plastic Cătălin Mihalache a continuat să-și caute drumul și a făcut noi încercări pe tărâm artistic, cea mai nouă fiind caricatura pictată. Lucrările din această etapă creativă le puteți admira, până la sfârșitul primei decade a lunii ianuarie 2020, la Sala Artis a Muzeului Județean Olt. Expoziția artistului a fost vernisată vineri, 20 decembrie 2019, fiind prima găzduită de muzeu.

„ Este prima expoziție Călin Mihalache la Galeria Artis, asta nu pentru că nu l-am fi vrut până acum, însă Cătălin Mihalache este un artist care se risipește în foarte multe lucruri și e foarte greu să-l prinzi și să-l aduci. Fiind luna decembrie și văzând ce a lucrat, am strâns aceste lucrări în această expoziție“, a spus în deschiderea vernisajului gazda evenimentului, directorul Muzeului Județean Olt, Laurențiu Guțică-Florescu. Acesta a reamintit că Oltul are la acest moment doi tineri caroicaturiști talentați și recunoscuți, după ce, în perioada interbelică, un alt nume mare s-a ridicat din Romanați, pe atunci, Silvian Ionescu.
Alături de artist au venit o mână de prieteni, mai puțini decât cei care au primit invitație, însă aceștia constuie „esențe, prieteni adevărați“, a ținut să remarce artistul, compleșit de emoție, așa cum i se întâmplă la fiecare eveniment, la fiecare expoziție, personală sau de grup.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS