17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCopiii talentați ai Slatinei, medaliați național și internațional, au expus acasă

Copiii talentați ai Slatinei, medaliați național și internațional, au expus acasă

23 de copii și adolescenți talentați și-au expus lucrările la Biblioteca Județeană „Ion Minulescu“ din Slatina. Lucrările lor au ajuns până acum la competiții naționale și internaționale și au bucurat privitorii avizați și mai puțin avizați.

Membrii clubului de desen „Culorile copilăriei“ din Slatina au vernisat, miercuri seară, 11 decembrie 2019, o nouă expoziție de grup, la Biblioteca Județeană „Ion Minulescu“ din Slatina. Pentru unii este deja a șasea, a dezvăluit profesoara lor, Narcisa Barbu, emoționată la gândul că pe cei mai mulți i-a văzut crescând.

Narcisa Barbu a amintit cele mai importante premii câștigate de elevi în 2019

A fost greu de făcut turul expoziției în sala plină de părinți, rude și prieteni, mândri fiecare de talentul micului artist pentru care au venit la vernisaj. „Antrenoarea“ Narcisa Barbu i-a prezentat pe toți și a amintit cele mai importante premii câștigate de elevi în 2019.

„Sunt foarte talentați. Participăm la concursuri și câștigăm. Și trebuie neapărat să vă spun că avem aici copii care au câștigat premii la concursul «Carmen Sylva», organizat de Castelul Peleș, și lucrările lor au stat o lună în expoziția organizată la palatul Peleș (…) Avem premiul I la Concursul Internațional «Instumente tradiționale de cântat din țara mea», organizat de Muzeul Golești, premiul I și anul trecut, și anul acesta la Concursul «Acasă la Eugen Ionescu». Și dacă nu câștigăm de fiecare dată, important este că ei sunt serioși, își doresc, muncesc.

Ce vedeți aici se lucrează în cinci-şase ședințe, cele două ore nu ajung. Trebuie să realizați că este foarte multă muncă în tablourile lor. Dar o fac cu drag, vin cu drag și asta este important. Vernisează, unii, deja a șasea expoziție. Vă rugăm să le admirați culorile, sunt copii minunați, pe unii i-am văzut crescând, cred că sunt puțin și ai mei“, a mai spus Narcisa Barbu.

Expoziția „Sensibilitate și culoare“ poate fi admirată în perioada următoare în sala de la parter a bibliotecii.

Cercul de desen numără zeci de membri, elevi în școli diferite din oraș, copii care și-au descoperit talentul în casa Narcisei Barbu, la rândul său artist plastic, sau au început acolo să-l dezvolte și să-l șlefuiască. Locurile sunt însă limitate, deși rezultatele primilor elevi i-au adus continuu și pe alții, mulți deja vizând să-și continue studiile la liceul de arte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS