10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltOLT: Fermierii controlați prin teledetecție încep să-și primească banii

OLT: Fermierii controlați prin teledetecție încep să-și primească banii

Agenția de Plăți și Intervenții pentru Agricultură (APIA) Olt este în plină campanie de autorizare la plată a fermierilor care trebuie să-și primească banii, după ce, până la 1 decembrie 2019, aceștia au încasat în conturile deschise la bănci avansul care se acordă proprietarilor de teren care exploatează teren agricol.

În județul Olt, din cei aproximativ 30.000 de fermieri care au depus cereri unice de plată în 2019, în acest moment sunt blocați la plată, din motive diverse, aproximativ 2.500, aflandu-se în diverse faze de verificare tehnică, urmând ca restul să încaseze banii, cel mai probabil, în perioada imediat următoare.

Banii reprezentă avansul pentru teren, dar și plata regulară vor intra în zilele următoare și în conturile fermierilor selectați în primă fază pentru controlul prin teledetecție. La nivelul județului Olt, numărul acestora a fost de aproape 500, cel mai mic, însă, din ultimii ani. „Rezultatele pe reinterpretări au venit, iar din ce mi-au transmis colegii, în perioada următoare încep plățile și în cazul lor“, a declarat purtătorul de cuvânt al APIA, Corina Grecea.
La cei aproape 500 de fermieri controlați prin teledetecție s-au adăugat alți peste 300 de fermieri selectați pentru controlul clasic în teren. Și în cazul acestora, situațiile au fost clarificate și au început deja să se facă plăți, în situația în care nu s-au evidențiat neconformități care să-i excludă de la plată, parțial sau total.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS