24.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPeste 350 persoane vor fi concediate în prag de Sărbători, 226 doar la IAC Balș

Peste 350 persoane vor fi concediate în prag de Sărbători, 226 doar la IAC Balș

Trei firme din județul Olt au anunțat intenția de a concedia colectiv peste 350 de personae. IAC Balș, furnizor pentru Ford, își închide fabrica din orașul de pe malul Oltețului.

În prag de Crăciun, 354 angajați din județul Olt rămân fără loc de muncă, după ce firmele la care lucrează au anunțat serviciului public de ocupare intenția de a opera până la sfârșitul acestui an concedieri colective.

Cel mai important număr de angajați care pleacă acasă este la firma din Balș, International Automotive Components (IAC). Din cei 242 câți mai are fabrica, 226 vor fi concediați colectiv în această lună. O parte vor avea posibilitatea să se îndrepte către fabrica Ford din Craiova, în vreme ce lucrătorii dispuși să se relocheze în zona Cehia-Slovacia, unde se mută fabrica, vor beneficia de susținerea anumitor costuri din partea fabricii.

IAC Balș a fost înființată în urmă cu 7 ani, fiind gândită ca partener FORD Craiova, și a avut un număr maxim de angajați în anul 2017 (418). Rezultatele financiare au lăsat însă de dorit în toată această perioadă, înregistrându-se constant pierderi. Personalul disponibilizat este încadrat, în cea mai mare parte, pe posturi ca operator roboți industriali și technician electromecanic.

Alte două firme au anunțat că operează în luna decembrie concedieri colective. Una dintre acestea este Guraytex Slatina, de unde vor pleca 96 angajați, iar cea de-a doua activează tot în domeniul confecțiilor din textile, Walytex Marconf Deecom Caracal, care va trimite acasă 32 angajați.

AJOFM Olt va demara activitățile specifice în perioada de preconcediere, respectiv va informa personalul despre drepturile legale de care poate uza, despre locurile de muncă disponibile în oferta firmelor de pe piață, dar și despre cursurile de calificare-recalificare disponibile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS