Acasă Local Focare de varicelă, în Slatina

Focare de varicelă, în Slatina

-

Două focare de varicelă se află sub supravegherea epidemiologilor în Slatina, formele de boală fiind medii și tratabile la domiciliu, a anunțat Direcția de Sănătate Publică Olt.

Direcția de Sănătate Publică (DSP) a anunțat că pe raza municipiului Slatina sunt două focare de varicelă în colectivități școlare, în total 26 de copii manifestând boala. Focarele au apărut la Grădinița cu Program Normal „Spiru Vergulescu“ – cinci cazuri, respectiv Colegiul Național „Ion Minulescu“ – 21 de cazuri. Toate cazurile, au transmis reprezentanții DSP Olt, au fost izolate la domiciliu, cu forme ușoare de boală.

Boala poate fi prevenită prin vaccinare

Boala poate fi prevenită prin vaccinare, însă vaccinul nu este suportat prin Programul Național de Imunizări. Acesta poate fi procurat doar contra cost, din farmacii.
De menționat că, de la începutul acestui an și până în prezent, au fost înregistrate nouă focare de varicelă în Slatina.
Epidemiologii DSP Olt au impus personalului din cabinetele medicale școlare să efectueze zilnic triajul epidemiologic. Totodată, au recomandat respectarea pauzelor și aerisirea spațiilor, evitarea contactului cu restul colectivității.

ȘTIRI VIDEO GdS

Un deținut a evadat de la Penitenciarul Constanța Poarta Albă

Un bărbat de 25 de ani, a evadat de la Penitenciarul Constanța Poarta Albă, părăsind un punct de lucru situat în municipiul Constanţa, a informat Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

A cerut să nu mai plătească apa, deoarece a văzut un cuplu făcând sex la baraj

Un bărbat din Bârlad, județul Vaslui, a cerut în audiență, la primar, să nu plătească factura la apă și canalizare pentru că el nu folosește apa, după ce a văzut un cuplu făcând sex la barajul de unde provine.