20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocal"Școala de altădată" la Muzeul Județean Olt

„Școala de altădată” la Muzeul Județean Olt

Muzeul Județean Olt va găzdui timp de jumătate de an o expoziție pentru vizitatorii de toate vârstele, intitulată: „Școala de altădată”.

După adevăratele opere artistice realizate de soldați în tranșee, din ceea ce aveau la îndemână, și o altă expoziție care prezenta o adevărată istorie a bomboanelor de ciocolată accesibile românilor timp de peste un secol, găzduite de Muzeul Județean Olt în decurs de un an, colecționarul bucureștean Cristian Dumitru revine la Slatina cu o provocare de mari proporții. Miercuri, 6 noiembrie, se deschide oficial expoziția „Școala de altădată“, care poate constitui o lecție de istorie pentru cei mai tineri și o întoarcere în timp pentru părinții și bunicii acestora.

Vor fi expuse manuale, uniforme, rechizite şi accesorii școlare, dar şi oracole, caiete de amintiri şi jurnale din perioada 1880 – 1980. Expoziția cuprinde şi o colecție de globuri pământești din perioada 1900 – 1980.

„Publicul slătinean și nu numai poate afla cum era la școală la sfârșitul secolului al XIX-lea și prima jumătate a secolului al XX-lea. Adresăm invitația copiilor de azi şi celor de ieri de a face o întoarcere în timp, în perioada cuprinsă între sfârșitul secolului al XIX-lea şi prima jumătate a secolului al XX-lea, pentru a intra împreună în atmosfera „școlii de altădată” din această perioadă trecută, dar nu şi uitată. Expoziția va fi deschisă până la data de 30 aprilie 2020“, a transmis Muzeul Județean Olt.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS