15 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalLipsurile din sistemul medical, suplinite din donații

Lipsurile din sistemul medical, suplinite din donații

Centrul Județean de Transfuzii Sanguine Slatina are șase paturi mobile noi, primite prin grija preotului Ion Iagăru, preot al bisericii din curtea Spitalului Municipal Caracal, care după mai multe campanii de donare de sânge s-a întors și cu mobilier adecvat activității. La centru s-a mai reușit în acest an, tot din donații, să se pună în funcțiune o centrifugă nouă.

Spațiul în care vin zilnic la Slatina zeci de donatori de sânge a devenit, în ultimii ani, un loc primitor, cele mai multe îmbunătățiri fiind asigurate cu fonduri din donații. Ultimul astfel de ajutor a venit chiar la începutul săptămânii, luni, 29 octombrie 2019, de la Caracal.

„Caracalenii mei sunt minunaţi!“

Confruntat nu doar cu o criză acută de sânge, ci şi cu o lipsă acută de echipamente şi aparatură medicală, de azi, 28 octombrie 2019, Centrul de Transfuzii Olt este dotat cu şase paturi mobile de recoltare de sânge, urmare a donaţiei oferite de prietenii noştri de la Fabrica de Mezeluri Malina Lux din Caracal.

Şi este doar un prim pas în dorinţa noastră de a dota cu echipamente şi aparatură medicală Centrul de Transfuzii Olt: hemomixere, sudeuză portabilă etc. Vino și alătură-te proiectului nostru!“, a postat pe contul său de Facebook preotul Ion Iagăru, cel care a reușit, și în cursul acestui an, să-și mobilizeze enoriașii pentru mai multe campanii de donare de sânge, atât la Slatina, cât și la Caracal.

Centrul Județean de Transfuzii Sanguine, pe de altă parte, a primit și alte donații în acest an. O centrifugă nouă, în valoare de câteva zeci de mii de euro, a fost pusă în vară în funcțiune în urma achiziționării cu fonduri asigurate de mai multe societăți de pe platforma industrială a Slatinei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS