12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVijeliile au devastat Oltul

Vijeliile au devastat Oltul

Câteva zeci de minute de vânt foarte puternic au fost de ajuns pentru a pune la pământ copaci și stâlpi de iluminat. Județul Olt a fost sub avertizare Cod Roșu.

Avertizarea a venit cu puțin timp înainte de miezul nopții, în noaptea de duminică spre luni, 7/8 iulie 2019, cetățenii din județ primind prin sistemul Ro-Alert avertizări pe telefon și recomandarea de a se adăposti. Vântul, au averitizat meteorologii, a atins și depășit 100 km/h, doborând, în Slatina, mai multe lemente de acoperiș, acstea avariind șase autoturisme pe strada Nicolae Iorga. Pe strada Cuza Vodă au fost alte două mașini avariate de copacii căzuți, în timp ce pe străzile Ecaterina Teodoroiu, Cazărmii și Sergent major Dorobanțu Constantin au fost îndepărtate crengi de copaci și elemente de acoperiș dar care nu au produs pagube.

Pompierii ISU Olt au fost chemați să intervină și în alte localități ale județului. La Caracal solicitările au venit de pe străzile Calea București și 1 Decembrie 1918, pentru îndepărtarea copacilor căzuți pe carosabil, care, însă, nu au afectat autoturismele parcate. În comuna Morunglav, pe DJ 644, a fost nevoie de îndepărtarea a fost trei stâlpi din lemn doborâți de vântul puternic, iar pe DJ 653, pe tronsonul de drum dintre Slatina și Recea, mai mulți copaci căzuți a fost nevoie să fie îndepărtați de pe carosabil.

Pompierii au intervenit de-a lungul nopții, iar acțiunile continua și astăzi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS