10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieOlt: O singură şcoală din mediul urban, cu promovare 100%

Olt: O singură şcoală din mediul urban, cu promovare 100%

Inspectoratul Școlar Județean Olt a transmis topul școlilor gimnaziale din județ, realizat în urma rezultatelor de la evaluarea națională. S-au luat în calcul mediile peste 5, însă criteriul s-a dovedit prea puțin relevant. În primele 20, toate cu 100% medii peste 5, figurează o singură școală din mediul urban.

Doar într-o școală din mediul urban, din județul Olt, elevii care s-au prezentat la cele două probe ale evaluării naționale au reuşit să obțină note peste 5 la ambele discipline. Este vorba de Școala Gimnazială nr. 3 Slatina, cu 55 de elevi înscriși în examen și 48 prezenți, toți cei 48 obținând medii peste 5. Colegiul care are trei elevi cu media 10 în urma corectării lucrărilor și care a avut cei mai mulți elevi în examen, 116, dintre care 115 s-au prezentat, Colegiul Național „Ion Minulescu“ Slatina, figurează în acest top doar pe locul 24.

Într-o şcoală, doar 4 din cei 13 elevi înscrişi s-au prezentat la examen


Criteriul folosit de ISJ Olt pentru a realiza topul școlilor gimnaziale s-a dovedit a fi, însă, prea puțin relevant. În rândul școlilor cu 100% medii peste 5 sunt unele în care numărul elevilor care s-au prezentat și au susținut cele două probe este mai mic decât cel al absenților. Este cazul Școlii Gimnaziale Găvănești. Aceasta apare în top pe locul 11, cu 13 elevi înscriși pentru a susține examenul, patru fiind prezenți. Cei patru au obținut, ce-i drept, note peste 5 la ambele probe. Situația este asemănătoare și la Școala Gimnazială Stoicănești. Este pe locul 17 în top, cu 19 elevi înscriși în examen, din care s-au prezentat 3.

În opt şcoli, procentul de medii peste 5 este zero


Analiza ar scoate în evidență lucruri și mai îngrijorătoare dacă ar fi disponibile, pentru fiecare școală, și datele privind numărul de elevi corigenți, repetenți, cu situația neîncheiată sau care au abandonat școala în clasa a VIII-a și care. La nivelul întregului județ sunt aproape 500 astefl de elevi.

Din cele 157 de școli gimnaziale din județ, în opt procentul de medii peste 5 este zero. În cinci din cele opt, niciun candidat înscris în examen nu s-a prezentat să susțină probele. Este vorba de: Liceul Tehnologic „Constantin Filipescu“ Caracal (12 elevi înscriși), Școala gimnazială „Nicolae Titulescu“ (7), Școala gimnazială nr.1 Balș (4), Școala gimnazială Slătioara (2), Școala gimnazială Șopîrlița (8).

În alte trei, elevii prezenți au obținut note mai mici de 5. Este vorba despre Școala gimnazială Grădinari – 15 elevi înscriși, un elev prezent, care a obținut note sub 5; Școala gimnazială „Mihai Eminescu“ Corabia – 3 elevi înscriși, 2 prezenți, Școala gimnazială Milcovu din Deal – 10 elevi înscriși, 3 prezenți.

Iată AICI cum se prezintă situația în cazul tuturor școlilor gimnaziale din Olt. Cifrele prezentate indică: numărul elevilor înscriși, numărul elevilor prezenți, numărul mediilor de 10, numărul mediilor peste 5, respectiv procentul mediilor peste 5.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS