6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltPrimarul Slatinei, certat la deschiderea „Expo-Flora

Primarul Slatinei, certat la deschiderea „Expo-Flora

La Slatina s-a deschis a XXV-a ediție a „Expo-Flora“, târgul cu vânzare de flori și plante ornamentale. Mai mulți slătineni l-au oprit pe primarul Emil Moț să-i spună păsurile.

Târgul, întârziat cu zile bune față de edițiile trecute, s-a deschis oficial joi, 23 mai 2019, înainte de prânz, și îi aștepată pe vizitatori și cumpărători până duminică, 26 mai. Cei mai mulți comercianți sunt din afara județului, care au adus la Slatina produse dentro-floricole pe care unii slătineni le așteaptă un an întreg. La deschidere au venit primarul Slatinei, Emil Moț și viceprimarul Gigi Vâlceleanu. Primarul a fost întrerupt de mai multe ori de slătineni, în timpul turului standurilor amenajate, pentru a-i ridica diverse probleme.
Primul a fost un pensionar nemulțumit de starea trotuarelor, așa că a făcut un întreg inventar al locurilor cu aceeași caracteristică: „nu poți să mergi, că te-nțeapă pietrele“. „Păi, ne-am apucat de trotuare“, a răspuns primarul. „Nu, nu v-ați apucat“, a replicat pensionarul.
Nu mult mai târziu o doamnă a avut, în linii mari, aceleași probleme de semnalat, doar că din alte zone. „Pe Vederii, știți, s-a făcut trotuarul până la Vâlcov, de la blocul lui, nimic. Au mai făcut la Promed, dar pe banii lor“, a spus femeia. O altă bunică, ieșită cu nepoțica la plimbare, a avut de pus în discuție starea locurilor de joacă, pe alocuri vandalizate, răspunsul primarilor uimind: „Ar trebui ca jumătate dintre cetățeni să-i păzească pe ceilalți“, căzându-se de acord că cei care strică sunt tot slătinenii.
La câțiva pași, după ce primarul a mai salutat câțiva comercianți și le-a urat să facă vânzare bună la Slatina, o altă doamnă i-a amintit primarului de pasajul de pe bulevardul Ticolae Titulescu, aflat până de curând în proprietate privată, dar care a revenit municipalității. „Vă spun sincer, nu am niciun plan cu locul ăla“, a spus primarul, în vreme ce femeia i-a dat și o sugestie de amenajare, neaprobată de edil, pe motiv că „vă dați seama ce fel de oameni se vor strânge acolo…“. Slătinenii care și-au făcut curaj și i-au vorbit primarului au mai aflat și că „nu sunt gropi numai acolo, sunt peste tot“.
De altfel, pentru mai toate problemele semnalate primarul a vorbit de câte un proiect, subliniind că „Slatina e mare“. Chiar Esplanada, locul în care se organizează, de mulți ani, Expo-Flora, s-a degradat semnificativ în ultimul an, plăcile din granit care acoperă zona, desprinse, fiind un pericol. Și această zonă ar urma să intre, în vară, în modernizare, edilii arătându-și lipsa totală de preocupare pentru zonă chiar și în pregătirea evenimentului care a început joi, rondurile năpădie de vegetația spontană fiind lăsate de izbeliște.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS