Ziua Recoltei a adus, pentru trei zile, producătorii pe Esplanada Slatinei

Autori


Peste 100 de producători agricoli se vor afla timp de trei zile la Slatina pentru a-și prezenta produsele, potrivit reprezentanților Direcției Agricole Județene Olt. Evenimentul a beneficiat chiar de o dublă deschidere, mai întâi dimineață, când oficialități locale s-au prezentat și au stat de vorbă cu producătorii, pentru ca miercuri după-amiază să ajungă în reședința de județ și parlamnetarul Alexandru Stănescu, inițiatorul legii prin care Ziua Recoltei s-a instituit drept zi națională care se sărbătorește pe 10 octombrie. Cu fratele vicepremierului Paul Stănescu au mai venit și șefii AFIR și ANIF, și ei olteni, au dat cu toții un tur al tarabelor, au făcut declarații de presă, slătinenii s-au mai întrebat „Cine sunt ăștia?“, după care lucrurile au intrat în normal. Pe seară s-au adunat și cumpărătorii, în fapt mai mult privitori, pentru marfa arătoasă prețurile fiind destul de piperate. „Nu mai lași, că mă duc și iau din piață?“, „Nu lăsăm, că și noi tot în piață vindem mai bine!“, s-a derulat pe alocuri dialogul între fermieri și slătineni, care au optat, în număr mare, să dea mai degrabă curs mirosului îmbietor venit de la grătar, sau să cumpere cât pentru o salată, nicidecum pentru butoiul de murături pentru iarnă.

Altfel, marfă este pe alese, „toți producătorii sunt certificați, verificați, cumpărătorii pot alege cu încredere“, a spus directorul DAJ, Dragoș Drăghicescu: legume, carne, produse din lapte, pâine, vinuri, miere și chiar și creme cosmetice.


Manifestarea organizată în Slatina pe platoul din fața Casei Sindicatelor va ține trei zile, week-endu-ul fiind rezervat unei alte petreceri, Slatina Fest, organizată de astă dată de Primăria Slatina.


Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de luni, 25 martie 2019

Top